Op dinsdag 21 juli opende wethouder Berend Jan Bruggeman de pop-up bibliotheek in Oude-Tonge.
Op dinsdag 21 juli opende wethouder Berend Jan Bruggeman de pop-up bibliotheek in Oude-Tonge.

Pop up Bieb in Oude-Tonge geopend door wethouder

Algemeen 271 keer gelezen

Op dinsdag 21 juli opende wethouder Berend Jan Bruggeman de pop-up bibliotheek in Oude-Tonge. In klein gezelschap en mét anderhalve meter afstand benadrukt hij het belang van lezen voor kinderen én volwassenen.

Boeken en lezen verkleinen de verschillen in de maatschappij en de Bibliotheek speelt een belangrijke rol in het toegankelijk houden hiervan voor iedereen, aldus de wethouder. Reden te meer om blij te zijn met de pop-up bieb, die ervoor zorgt dat inwoners van Oostflakkee in de bieb toegang krijgen tot een grote collectie boeken voor jeugd en volwassenen. Alle materialen kunnen immers gereserveerd en afgehaald worden in de nieuwe vestiging. Ook is er tot eind deze zomer een kortingsaanbieding om lid te worden én een winactie waarmee je een gratis lidmaatschap kunt winnen.

De pop-up bibliotheek is tot eind dit jaar gevestigd aan de Dabbehof 40 in Oude-Tonge en is geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00. Er zullen ook activiteiten georganiseerd gaan worden, zoals peuterochtenden met voorlezen en spelletjes, activiteiten van het digiTaalhuis die mensen helpt om beter Nederlands te lezen of spreken en ondersteuning biedt in het leren omgaan met computer en tablet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant