Afbeelding

LyondellBasell schenkt € 2.146,79 aan Voedselbank Goeree-Overflakkee in strijd tegen honger door COVID-19

Algemeen 368 keer gelezen

LyondellBasell (NYSE: LYB), een van de grootste kunststof-, chemische en raffinagebedrijven ter wereld, heeft in totaal 80.000 dollar (ruim € 68.500) gedoneerd aan Nederlandse Voedselbanken om mensen te helpen die getroffen zijn door het coronavirus. Voedselbank Goeree-Overflakkee ontving daarom vandaag € 2.146,79 via de LyondellBasell vestiging in Moerdijk.

Het bedrag is onderdeel van een wereldwijde donatie van 1,3 miljoen dollar om honger te bestrijden tijdens de wereldwijde pandemie. LyondellBasell ondersteunt hiermee voedselbanken in 17 landen en regio’s waar het bedrijf opereert.

"Als gevolg van de pandemie is voedselzekerheid wereldwijd een groeiende zorg," zei Jörn Müller, site manager van LyondellBasell Moerdijk. "Veel mensen die misschien niet eerder hulp nodig hebben gehad, vertrouwen op lokale voedselbanken om voedsel op tafel te houden. Ik hoop dat onze donatie een bijdrage kan leveren om de druk te verlichten die voedselbankorganisaties voelen als gevolg van de toenemende vraag".

Het doneren van fondsen om voedsel te leveren aan mensen in nood is slechts één manier waarop LyondellBasell heeft gereageerd tijdens deze pandemie. Zo doneerde LyondellBasell Nederland 1.375 kg materiaal voor de productie van gezichtsmaskers voor Nederlandse ziekenhuizen.

LyondellBasell’s producten worden gevonden in toepassingen die van cruciaal belang zijn voor de bescherming en het behoud van de gezondheid en veiligheid, zoals medische hulpmiddelen, beschermingsmiddelen, reinigingsmiddelen en diverse farmaceutische toepassingen. Het bedrijf blijft zijn klanten voorzien van een verscheidenheid aan materialen, waaronder polypropyleenharsen, die worden gebruikt voor de productie van gesmolten vezels voor de filtratie van gezichtsmaskers; masterbatch-producten worden gebruikt in ademende films voor beschermende pakken. Polypropyleen, ethyleenoxide en propyleenoxide worden gebruikt voor het maken van injectiespuiten, medische testkits, zepen, desinfecteermiddelen en andere producten.

Voor informatie over LyondellBasell's voortdurende reactie op de COVID-19 pandemie, ga naar www.lyondellbasell.com of volg het bedrijf op LinkedIn, Facebook of Twitter.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant