Afbeelding
Koop Lokaal

Rolo Sloopwerken en Asbestsanering: een vak apart

Algemeen 794 keer gelezen

Brielle - Rolo Sloopwerken en Asbestsanering bestaat al 35 jaar. In maart had eigenaar Ron Looij die het bedrijf samen met zijn zoon Wesley runt, dit willen vieren. Dat kon om de bekende redenen helaas niet doorgaan.

‘Maar volgend jaar doen we het over’, belooft hij. “Slopen en asbestsanering zijn tegenwoordig geen eenvoudige klussen meer”, zegt Ron. “De regels voor het slopen worden steeds strakker en wij gaan daarin uiteraard mee, want wij vinden het belangrijk ons werk zo goed en veilig mogelijk te doen. Eén minuscuul vezeltje asbest kan al catastrofale gevolgen hebben voor degene die ermee in contact is geweest. Wij voldoen aan de strenge eisen die wettelijk zijn vastgelegd en zijn in het bezit van de SVMS007, de VCA* en SC-530 certificering. Ons bedrijf wordt zorgvuldig gecontroleerd door de overheid. Bij elk project kan de arbeidsinspectie onverwachts een bezoek komen brengen. Ook DCMR, of onze gecertificeerde instelling Normec kunnen langskomen en controleren of wij de veiligheidsregels wel goed hanteren. En natuurlijk staat ook de veiligheid van onze medewerkers voor ons voorop.” 

Werken voor industrie, overheidsinstellingen en particulieren 
“We hebben veel opdrachtgevers in de petrochemische industrie, maar werken ook voor de gemeenten op Voorne en hebben opdrachten van particulieren die bijvoorbeeld het asbest dak van hun schuur willen laten verwijderen of een tegelvloer in hun huis willen slopen. We geven altijd een snelle reactie. En of het nou om een schuurtje, of om een groot project gaat, we verlenen alle service en zorgen ervoor dat de sloop zonder zorgen volledig volgens de regels plaatsvindt.”

Zorgvuldig verwijderen van gevaarlijke materialen
 “Er worden steeds meer gevallen bekend van het gebruik van giftige stoffen bij bouwprojecten uit het verleden. Van de giftigheid van bepaalde stoffen had men toen totaal nog geen weet. Zo bleek onlangs dat er in de tegellijm van tegels die voor 1993 zijn gelegd asbest zit. Bij het slopen van woningen of objecten die voor 1993 zijn gebouwd, voeren we dus eerst een inventarisatie uit, zodat we weten welke gevaarlijke materialen er aanwezig zijn en nemen we voorzorgsmaatregelen voordat we met de sloop beginnen. Als we een tegelvloer verwijderen, zorgen we er voor dat de bewoners zo min mogelijk last hebben van stof in huis. Alle materialen worden direct van de werkplek afgevoerd naar een erkend verwerkingsbedrijf volgens ons eigen VHIB-nummer.”

Asbest daken 
Hoewel het verbod door de Nederlandse overheid op asbest golfplaten daken voorlopig van de baan is, vindt Ron het toch verstandig om ze te verwijderen. “Stel dat het dak instort of dat er brand uitbreekt, dan moet je niet denken aan de gevolgen. Dat kun je maar beter voor zijn en het werk door een gecertificeerde sloper laten uitvoeren, ook in het geval dat je dak kleiner is dan 35 m2 en je het dus volgens de regels van de overheid eigenlijk zelf zou mogen doen.“

Recyclen van sloopmateriaal 
“Bij het slopen is het tegenwoordig voorschrift dat we de materialen sorteren, zodat ze weer gerecycled kunnen worden”, zegt Ron. “Hout gaat dus bij hout, metaal bij metaal, enz. Het werken met een sloopkogel is er dus niet meer bij. Het slopen is eerder een vorm van demonteren geworden. Het uiteindelijke doel is dat 90% van het sloopafval wordt hergebruikt.”

Het kantoor van Rolo bevindt zich in de eigen woning van vader Ron. Zijn vrouw Christa verzorgt van daaruit de administratie. Het bedrijf is daardoor heel flexibel en in staat om voor een toegankelijke prijs te werken. Wanneer u zou willen weten wat Rolo op het gebied van sloopwerken voor u of uw organisatie zou kunnen betekenen, dan kunt u vanzelfsprekend helemaal vrijblijvend contact opnemen en een offerte vragen. 

Rolo Sloopwerken V.O.F.
Kloosterweg 13
3232 LB Brielle
0181-418705
06-53222246
info@roloservices.nl
www.roloservices.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant