Flakkee Customs richt zich momenteel volledig op het poetsen, polijsten, waxen, interieur reinigen van auto's.
Flakkee Customs richt zich momenteel volledig op het poetsen, polijsten, waxen, interieur reinigen van auto's.

Een onderneming starten in coronacrisis?

Algemeen 1.831 keer gelezen

Slim of niet, Dave Kruithof en Corstian Dijkgraaf beide woonachtig op Goeree-Overflakkee deden het gewoon.

Begin april, midden in de coronacrisis en akelig stil op straat stapten ze samen met hun idee het kantoor van de Kamer van Koophandel in Rotterdam binnen. "Wij willen graag een bedrijf beginnen dat zich voornamelijk richt op het poetsen van auto's op locatie. Hierbij richten we ons voornamelijk op het eiland Flakkee"

En zo geschiedde. Na ongeveer 30 minuten binnen te zijn geweest bij de Kamer van Koophandel liepen Dave en Corstian naar buiten als eigenaren van Flakkee Customs VOF.

Eerste "klant"
Oké, de eerste stap is gezet, nu alleen nog klanten, dachten ze. De eerste "klant" was de schoonvader van Corstian. Deze heeft een hoveniersbedrijf op het eiland en ze mochten de oude werkbus weer als nieuw maken. Dit was een goede zet want na het plaatsen van foto's van deze bus op Facebook ging het snel. De tweede week zaten ze direct al vol met opdrachten overal op Flakkee.

Thuis of op het werk
Nu ruim 4 weken verder zitten ze wekelijks vol en hebben ze al een groot aantal tevreden klanten. Het voordeel van Flakkee Customs is dat ze de werkzaamheden bij de klant thuis of op het werk uitvoeren. Zo hoeft de klant de auto geen moment te missen en kan de klant tevens direct resultaat zien terwijl Dave en Corstian bezig zijn.

Als nieuw
Flakkee Customs richt zich momenteel volledig op het poetsen, polijsten, waxen, interieur reinigen van auto's. Na ongeveer 4 uur werk is de auto van binnen en buiten weer helemaal als nieuw. Flakkee Customs heeft zowel zakelijke als particulieren klanten. Zo hebben ze nu al een aantal vaste bedrijven waarvan ze de bedrijfswagen mooi houden maar komen ze ook bij veel particulieren thuis. Flakkee Customs kun je overal op het eiland tegenkomen. Van Ouddorp tot Ooltgensplaat, overal zijn ze dagelijks bij klanten aan het poetsen.

Tevreden
Dave: "Heel eerlijk had ik nooit verwacht dat we het direct al zo druk zouden hebben, zeker niet in deze rare tijd met alles rond het coronavirus. Wat ik nog het meest jammer vind is dat ik klanten niet even netjes een hand kan geven nu. Maar gelukkig zijn alle klanten dik tevreden met ons werk en worden wij gelukkig als we een klant met een grote glimlach naar de door ons gepoetste auto zien kijken"

Plezier
Corstian: "Ik zat al lang met Dave te brainstormen over een eigen bedrijf. Zelf waren we al altijd met onze auto's bezig om ze te poetsen en stylen. Dus hebben de gok genomen en ik heb hier nog geen moment spijt van gehad. We hebben samen ontzettend veel plezier in het werk en hopen hiermee ook nog een hoop klanten gelukkig te maken"

Informatie
Ook benieuwd wat Flakkee Customs voor u kan betekenen?

Bekijk dan de website www.flakkeecustoms.nl en neem gerust contact met ze op.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant