Gerben Prins viert zijn vroege goal tegen de Kogelvangers (foto: Peter Prins).

Gehavend De Jonge Spartaan in slotfase onderuit tegen Kogelvangers

Algemeen 385 keer gelezen

Middelharnis - Het Brabantse VV Kogelvangers kwam zaterdag 8 februari 2020 op bezoek op Sportpark Spartacus. Pim Grootenboer stond bij de thuisclub in de basisopstelling en zijn broers Daan en Mart bij de gasten.

Bij De Jonge Spartaan ontbraken de geblesseerden Stan Melissant, Gerben van der Weele, Sietse van der Weele, Guido Verweij en Martijn Groenendijk en ook de geschorste Jordy Frank en Jan-Willem van Lente. In de 10e minuut was er een schitterende pass van achteruit van Tim Driece op de diepgaande aanvoerder Gerben Prins. Deze schoot de bal van grote afstand langs de uitlopende keeper Stan Moerland in het lege doel en zo kwam De Jonge Spartaan al vroeg op voorsprong (1-0). Kort voor rust kreeg de jarige Steven Oosthoek een mooie kans op de 2-0. Hij passeerde Daan Grootenboer maar zijn schot werd gekeerd door Stan Moerland.

Na rust zette de gasten uit Willemstad meer druk op defensie van de thuisclub. De resulteerde al vrij snel in de gelijkmaker. Simon Boot glipte over links langs enkele Spartanen en bracht de bal scherp voor bij de 2e paal. De inglijdende Mart Grootenboer wist hier wel raad mee en maakte zo de 1-1. Kogelvangers ging beter spelen en was de bovenliggende partij. Spits Marc Peeman kon in de 69e minuut niet verder en Derrick Dubbeld kwam in zijn plaats. Enkele minuten later kon ook A-junior Erik Ruijgers niet verder en de 16-jarige debutant Dennis Baars nam zijn plaats in. Of dit allemaal nog niet genoeg was kreeg Wiljan Driece in de 76e minuut een bal vol in zijn gezicht en ook hij moest het strijdtoneel verlaten. In de voorlaatste speelminuut mocht Kogelvangers tot 2x toe een hoekschop nemen. De laatste over links. Deze hoekschop werd door de mee opgekomen Daan Grootenboer in een mêlee van spelers in de uiterste rechterbovenhoek gekopt (2-1) en zo ging de volle buit mee naar Brabant.