Het schot van Gerwin van den Nieuwendijk zou over de doelman heen gaan maar uiteindelijk net naast het doel belanden.

Flakkee in slotfase aantrekkelijk duel naast NTVV

Algemeen 505 keer gelezen

Middelharnis – Het duel tussen Flakkee en NTVV was niet alleen de strijd om de aansluiting te behouden met de bovenkant van de vierde klasse I, maar ook families stonden bij dit duel tegenover elkaar. Na 90 minuten kon iedereen toch door 1 deur want het duel eindigde onbeslist (1-1).

Door Fred Götzenberger

Voor Flakkee stond Youri Kievit tegenover zijn broer Glenn Kievit, terwijl NTVV-doelman Davy Schellevis moest voorkomen dat zijn broer Mike voor Flakkee zou scoren. Mede door de uitstekend leidende scheidsrechter Ruben Kooy werd het een zeer aantrekkelijk duel waarbij uiteindelijk het publiek de grote winnaar werd. NTVV speelt anders dan de voorgaande seizoenen. Het plezier in het voetbal straalt er vanaf en de ploeg staat verrassend op een vierde plaats, mede door de inbreng van de nieuwe trainer Wim Eilander. Bij Flakkee heeft Kees Breen, door het onverwachte vertrek, eerder dit seizoen van Ron van Neck, de touwtjes in handen. 'Ik heb eerst er voor moeten zorgen dat de jongens het plezier in het voetbal terug kregen. Daarnaast trainen we ook veel op de conditie', zo geeft Breen aan. Echter in de eerste 20 minuten kwam het spel bij Flakkee totaal niet uit de verf en doelman Davy Schellevis van NTVV hoefde niet in actie te komen. Het waren vooral de bezoekers die de toon zette. Een kopbal van Eric Royers werd door Vinke met de benen geblokt. Toch was het wachten op de eerste treffer voor NTVV en die viel dan ook in de 11e minuut Robin Notenboom legde na een fraaie actie de bal terug op de inlopende Senny Wagemaker die de bal via de binnenkant van de paal binnenschoot (1-0). Een mooie rush van Aantjes eindigde in een voorzet, waarbij Wagemaker net te kort kwam voor zijn tweede treffer. Flakkee kwam niet in het spel voor, terwijl Robin Noteboom de stand kon verdubbelen maar zijn pegel kwam op de vuisten van Vinke. Pas in de 22e minuut kwam het eerste gevaar van de thuisclub. Mels de Blok soleerde langs de verdediging, passeerde Schellevis en de bal leek in het doel te rollen, maar deze werd voor de doellijn weggewerkt. Aan de andere kant moest Vinke in actie komen toen meegekomen Neal Kuiper de bal teruglegde waarna het schot van Wagemaker bekwaam werd gered door de Flakkee-goalie. Bij NTVV moest Schellevis in actie komen op een vrije trap van Mees Groenendijk.

Na rust was het Flakkee wat de touwtjes in handen nam en op zoek ging naar de gelijkmaker. Een actie van Gianluca Bosman tussen twee verdedigers door bracht Groenendijk in balbezit. Zijn schot ging over het doel van Schellevis. In de 60e minuut leek de gelijkmaker te vallen maar het doelpunt van Youri Kievit werd wegens buitenspel afgekeurd. Het was echter wachten op de gelijkmaker. Gerwin van den Nieuwendijk leek deze op zijn schoen te hebben, maar de inzet verdween over doelman Schellevis en naast het doel. Het duurde uiteindelijk tot de 89e minuut toen een corner door Youri Kievit achter doelman Schellevis werd gewerkt (1-1).

'We hadden met een overwinning op een tweede plaats gestaan. Dus ik ben wel teleurgesteld, erkende Wim Eilander na afloop. 'We hadden na de eerste treffer door moeten zetten, we krijgen twee honderd procent kansen maar verzuimen de tweede te maken. Zo gaat het hele seizoen al. Verdedigend staan we goed, we hebben een goede keeper en een uitstekende verdediging maar aanvallend zijn we niet bij de les. Na afloop heb ik gezegd: de eerste helft een 9, de tweede helft een 2.' Kees Breen had zijn ploeg vooraf gewaarschuwd 'NTVV komt fel uit de startblokken zo heb ik vooraf gezegd. We speelden de eerste 20 minuten angstig maar na wat omzettingen ging het beter lopen. Na de 0-1 gingen de kopjes hangen, dus heb ik in de rust gezegd dat ze de loden zak van de schouders moesten halen. Ik ben tevreden hoe we uiteindelijk hebben gewerkt.'