Haven van Sommelsdijk: een plek om te beleven | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Het schip – nu met mast – en het weeghuisje zijn verlicht en aan de noordzijde van de haven zijn lindebomen geplant..(Foto: Nick Ehbel)
Het schip – nu met mast – en het weeghuisje zijn verlicht en aan de noordzijde van de haven zijn lindebomen geplant..(Foto: Nick Ehbel) (Foto: Nick Ehbel)

Haven van Sommelsdijk: een plek om te beleven

  •   70 keer gelezen

Sommelsdijk – De haven van Sommelsdijk heeft een ander aanzien gekregen. Naast het schip en het weeghuisje, beide kunstwerken van Jaap Reedijk, zijn er bolders en dukdalven geplaatst en bomen geplant. Het schip is bovendien voorzien van een mast.

Dinsdag 7 januari was de symbolische en feestelijke afronding van het project 'haven van Sommelsdijk' in Café De Kok. Het project was een onderdeel van de Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee, die bedoeld is om het eilandelijke erfgoed onder de aandacht te brengen en beleefbaar te maken. De Erfgoedlijnen zijn een initiatief van de provincie Zuid-Holland, die ook als subsidiegever optreedt.

Het aanpakken van de haven van Sommelsdijk was een project van de Molenstichting Goeree-Overflakkee, LTO, het Streekmuseum Goeree-Overflakkee, historische vereniging De Motte, Stichting tot Bescherming van het Dorpsgezicht en Sociëteit Rethorica. Daarnaast waren de provincie Zuid-Holland en de gemeente Goeree-Overflakkee belangrijk partners.
De afronding van fase één was in 2015, tijdens het 500-jarig bestaan van Rethorica. Toen ging het om de onthulling van het schip en het weeghuisje van cortenstaal.

Fase twee is vorig jaar afgerond. Er zijn stalen bolders en houten dukdalven langs de haven neergezet. Het schip – nu met mast – en het weeghuisje zijn verlicht en aan de noordzijde van de haven zijn lindebomen geplant.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>