"Boeren hebben over het algemeen een gezond boerenverstand en als ze iets verkeerd hebben gezegd dan zijn ze ook over het algemeen niet zo draaikonterig."

Lezers schrijven: Landbouwbeleid

Algemeen 233 keer gelezen

Holocaust Vergelijkingen - En het landbouwbeleid

6.000.000! Zes miljoen keer een satanische gebeurtenis. Wie kan daar met droge ogen naar kijken, of over denken? En wat anders dan antisemitisme is de oorzaak geweest, en wie ageert daar nu noch tegen?. We importeren het jaarlijks in grote getale en wie halen ze naar binnen? We doen zelfs zaken met landen die een herhaling van de Holocaust wensen. We geven ze als EU miljarden om een atoombom te maken om ze een handje te helpen. Onze voorlieden, dus ook ons land doet daaraan mee. We aanbidden de Moloch van het grote geld en we maken vergaande afspraken met Slangen en Alligators en denken het komt wel goed, als we allebei onze handtekening maar zetten.

Hoe komt het dat Holocaust vergelijkingen absoluut verwerpelijk zijn en er toch naar gegrepen wordt?. Het antwoord ziet u hierboven.

Echter alleen voor de Bühne een politiek correcte mening verkondigen, is wel een en uiterst eenzijdige en magere gang van zaken die volstrekt niet voldoet aan de impact van wat de Holocaust teweeg bracht. Het laat de kern van de oorzaak buiten beschouwing. Het is absurd dat alleen een vergelijking op de korrel wordt genomen, en de oorzaak voort laten woekeren tot de volgende Holocaust uitbarsting waar Iran en kennelijk diverse andere islamitische landen achter staan. En anderzijds is er dan zo'n vermaledijde actie voerende boerenvoorman die uit nijd een verkeerde vergelijking maakt met de Holocaust. En dan zijn de rapen gaar.

Hoofdman Jetten van D66 vindt het uiteraard een misplaatste vergelijking, en gelijk heeft hij. Hij gebiedt zijn collega baas Rutte om hier tegen te ageren en eigenlijk zou hij in zijn plaats zelfs een gesprek weigeren met zo één.

Maar boeren hebben over het algemeen een gezond boerenverstand en als ze iets verkeerd hebben gezegd dan zijn ze ook over het algemeen niet zo draaikonterig. En ze hebben gelukkig ook niet zo'n selectief geheugenverlies zoals sommige politici van naam.

Want 19 jaar terug zat er in de toenmalige coalitie regering ook de D66 partij. Hoe kan het zo gaan, een minister van Landbouw met de naam Laurens Brinkhorst die vond als minister van landbouw en visserij dat Nederland de landbouw wel kon missen. Er waren boterbergen geweest en subsidies die niet nodig waren en ja, hij had vanzelf ook diverse milieugroepen naast zich die dezelfde rigide gedachten koesterden. En zonder hard bewijs liet deze D66 bewindvoerder een groot aantal koeien op de Veluwe ruimen. Zoals toen de term daarvoor was. Ausradieren had in dat geval een betere benaming geweest. Achteraf bleek dat er wel fouten waren gemaakt, maar toen was het kwaad geschied. En op fouten terug komen dat zie je normaal al niet zo veel en zeker niet bij politici. En och ja, het was de landbouw en de veeteelt maar. En de trotse minister van landbouw was in die periode juist de gevierde kordate man die graag in de wandelgangen van het Europese circuit aanwezig was.

Het is dus niet toevallig dat D66 al jaren een ondermijnende positie inneemt ten opzichte van Landbouw en Visserij en geheel in de lijn van de EU en ja in feite de voorhoede vormt van de hier aanwezige mensen die hun Nederlandse identiteit in willen ruilen voor de Europese.

C. van der Veer, Nieuwe-Tonge


Plaatsing in de krant geschiedt buiten verantwoordelijkheid van de redactie en hoeft dus niet te betekenen dat de redactie het met de inhoud van de brief eens is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant