Ook deze kopbal van Steven Oosthoek trof geen doel.

De Jonge Spartaan verliest op Spartacus van WHS

Algemeen 365 keer gelezen

Middelharnis- De Jonge Spartaan kreeg afgelopen zaterdag WHS op bezoek. Voor beide ploegen was het van belang de wedstrijd te winnen om zodoende uit de onderste regionen van de 3e klasse B te komen.

Door Piet Bakelaar

Al in de eerste minuut kopte Marc Peeman een corner van Gerben Prins over. Aan de andere kant zag Stijn Bevelander zijn schot over gaan. Jordy Frank greep goed in toen Jasper Gunter diep ging. Kevin Schaegen liet de bal van zijn borst stuiten en keeper Johan Kroon kon de bal makkelijk pakken. Na een klein kwartier ontsnapte WHS aan een treffer. Een vrije trap van Gerben Prins kwam via de lat weer terug in het veld en Marc Peeman kopte vervolgens de bal over. Bij een voorzet van Peter Hage greep Jordy Frank goed in. Een vrije trap van Gerben Prins verdween in de handen van de keeper en aan de andere kant schoot Jeremy de Witte een vrije trap namens WHS over.

In de 38e minuut stuurde Roel Nijs Jasper Hunter diep. Zijn voorzet vanaf de rechterkant werd door Peter Hage aangenomen en uit de draai langs keeper Johan Kroon geschoten (0-1). Marc Peeman zette Michael Sloof vrij voor de keeper maar op wonderbaarlijke wijze ging de bal toch nog over het doel. In de 42e minuut werd Gunter Jasper opnieuw diep gestuurd. De snelle spits schoot, oog in oog met keeper Johan kroon de bal in de verre hoek (0-2). In de blessuretijd van de eerste helft schoot Marc Peeman een vrije trap schitterend binnen en scoorde de aansluitingstreffer (1-2).

Na de rust een feller De Jonge Spartaan. Een snel genomen vrije trap werd door Michael Sloof tegen de keeper geschoten. Marc Peeman stuurde aan de rechterkant Steven Oosthoek weg maar zijn lob verdween over de keeper langs het doel. In de 58e minuut viel de gelijkmaker. Marc Peeman plaatste de bal goed terug op Raoul Verolme die met de geplaatst schot zijn ploeg op 2-2 zette. Aan de ander kant werd een duw van Jordy Frank op achterlijn gezien door de arbiter als een opzettelijke overtreding en verdween de bal op de stip. Johan Kroon keerde de inzet van Jeremy de Witte maar was kansloos bij de inzet van de goed ingelopen Jasper Gunter (2-3).

De thuisclub gooide alles op de aanval. Schoten van Gerben Prins en Marc Peeman werden geblokt en bij de tegenaanval die daarna volgde werd opnieuw Jasper Gunter gevonden die iedereen er op snelheid uit liep en de 2-4 binnen schoot. Het laatste wapenfeit was voor Steven Oosthoek maar ook dit schot ging over. Trainer Hans de Heer vond dat het elftal in de 1e helft goed stond. ' We lieten het initiatief aan WHS en gaven tot de 38e minuut weinig weg. Creëerden zelfs nog een grote kans maar in de omschakeling krijgen we toch twee doelpunten tegen. Een briljante vrije trap van Marc peeman bracht ons op slag van rust op 1-2. In de 2e helft waren we heer en meester en kregen we een discutabele penalty tegen. Ondanks deze domper bleven we erin geloven en hangt de 3-3 in de lucht maar valt het doelpunt aan de andere kant en sta je weer met lege handen '.