Peter Visser met Leon Jordaan en Angelique Lagerwerf. (Foto: Cora de Boed)
Peter Visser met Leon Jordaan en Angelique Lagerwerf. (Foto: Cora de Boed) Foto: Cora de Boed

Verbindende schakel voor ondernemers

Algemeen 551 keer gelezen

Middelharnis - Hij wil proberen een verbindende schakel te zijn tussen belanghouders die soms gelijke, maar ook soms tegengestelde belangen kunnen hebben. Abacadabra? Nee hoor, het gaat hier om Gert-Jan van der Valk (65), de nieuwe voorzitter van Middelharnis Centrum. Hij vindt dat hij samen met de ondernemers de toekomst aankan en zegt dat ook. Gert-Jan volgt Peter Visser (73) op, die met heel veel liefde en onbaatzuchtig deze rol 6,5 jaar lang vervulde.

Door Cora de Boed

En het was juist Peter die samen met secretaris Frans Baart de banden tussen ondernemers en gemeente heeft versterkt de laatste jaren. Zeker toen er naar het moment werd toegeleefd om een Bedrijven Investerings Zone (BIZ) op te richten in Middelharnis. Zo kunnen ondernemers met elkaar veel meer bereiken voor het winkelend publiek gezien evenementen en dergelijke. Peter Visser weet ook wel dat alle winkelcentra in Nederland onder druk staan, ook die van Middelharnis, want met online verkopen kun je als ondernemer niet tegenop concurreren. De oud-voorzitter benadrukte ook dat er belangrijke ontwikkelingen gaande zijn in Middelharnis. "Er wordt nu gewerkt aan de Havenkom, vernieuwing van de Nieuwstraat en het Spui staat op de rol, maar de gemeente moet er wel geld in steken, anders gebeurt er niets. Marketing en promotie voor het winkelcentrum is erg belangrijk en het organiseren van Diekdagen en verschillende mooie evenementen."

Peter Visser heeft alle vertrouwen in Gert-Jan van der Valk. Hij was eerder acht jaar wethouder in de gemeente Oostflakkee en de afgelopen acht jaar directeur-bestuurder van woningcorporatie FidesWonen en heeft daarnaast diverse andere bestuurlijke functies vervuld en nog steeds, waaronder negen jaar als voorzitter van coöperatie Deltawind.

"Voor de Stichting BIZ Middelharnis ben ik gevraagd het voorzitterschap van het bestuur op mij te nemen. Na een aantal oriënterende gesprekken heb ik besloten dat ik mij hier graag voor in wil zetten. Zeker ook nu ik per 1 januari 2020 als pensionado door het leven ga", aldus de nieuwe voorzitter. "U mag van mij een verbindende rol tussen ondernemers, het bestuur en de gemeente verwachten. Ik ga me inlezen en ook de nodige persoonlijke contacten met u als BIZ-plichtigen gaan leggen, zodat u in een fijne omgeving kunt blijven ondernemen. Met elkaar kunnen we Middelharnis een stapje hoger brengen en daarom wil ik graag van jullie feedback gebruik maken. Heb zeker affiniteit met de detailhandel en prefereer shoppen bij lokale ondernemers, als consument er gebruik van maken. Gewoon de winkel binnen stappen en persoonlijk geholpen worden." Hiermee is zijn eerste stap gezet als nieuwbakken voorzitter.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant