Nieuwe afdeling voor het Van Weel-Bethesda | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Paul van der Velden (midden) mocht samen met projectmanagers Iris van Groeningen en Bram Bolle de nieuwe afdeling openen.  Foto: Sam Fish
Paul van der Velden (midden) mocht samen met projectmanagers Iris van Groeningen en Bram Bolle de nieuwe afdeling openen. Foto: Sam Fish (Foto: Sam Fish)

Nieuwe afdeling voor het Van Weel-Bethesda

  •   181 keer gelezen

Het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland heeft op maandagochtend 4 november een gloednieuwe afdeling geopend. Dat gebeurde op feestelijke wijze en onder toeziend oog van veel medewerkers.

Door Sam Fish

Het begon met een toespraak in de kantine door Paul van der Velden van de Raad van Bestuur. "Het is niet vanzelfsprekend dat Goeree-Overflakkee een ziekenhuis heeft," vertelde hij. "Het is daarom belangrijk dat we blijven vernieuwen en moderniseren. De nieuwe afdeling is daar een belangrijk onderdeel van."

Acute Opname Afdeling
De nieuwe afdeling in het ziekenhuis is de Acute Opname Afdeling. Daar kunnen patiënten 48 uur blijven. Daarna wordt er bepaald of ze worden overgeplaatst naar een andere afdeling of naar huis mogen. Bram Bolle en Iris van Groeningen hebben een jaar lang hard gewerkt aan de nieuwe afdeling en zijn trots op het eindresultaat.
"De nieuwe afdeling is zo ingericht dat alles zo efficiënt mogelijk is," vertelt Bram. Dat houdt in dat op elke kamer een computer staat zodat de specialist niet steeds weg hoeft. "We beginnen ook elke dag met een sta sessie, een soort briefing. Daarin nemen we met alle specialisten de patiënten door. Op die manier kan iedereen zo goed mogelijk geholpen worden."

Daarnaast krijgt de afdeling, na de spoedeisende hulp, ook overal voorrang. Op die manier kan snel gekeken worden welke zorg nodig is voor de patiënt. "Maar dat is niet alles," zegt Bram. "Het hebben van een aparte afdeling zorgt ervoor dat de patiënten die langer verblijven in het ziekenhuis geen last ondervinden van de acute zorg. Voorheen werden verpleegkundigen weggeroepen bij hun patiënten voor een patiënt die acute zorg nodig heeft. Nu er een speciale afdeling is met aparte staf is dat niet meer aan de orde."

Reorganisatie
De komst van de nieuwe afdeling was niet zo makkelijk. "Er komt natuurlijk een hele reorganisatie bij kijken, aangezien we van vier afdelingen naar drie zijn gegaan. Maar alle 120 medewerkers mochten een eerste en tweede keuze doorgeven. Uiteindelijk hebben we met goed overleg maar vier verpleegkundigen op hun tweede keuze moeten plaatsen," legt Bram uit. "Er is gelukkig niemand ontslagen."

Ruimte
In totaal heeft de nieuwe afdeling plaats voor 18 patiënten. Er zijn vijf éénpersoonskamers, twee tweepersoonskamers en drie driepersoonskamers. Ook is er een gezamenlijke ruimte voor zowel familie als patiënten. En in twee éénpersoonskamers is er ruimte voor een extra logeerbed voor familie.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>