De burgemeester kwam natuurlijk ook even op visite.  Foto: Sam Fish
De burgemeester kwam natuurlijk ook even op visite. Foto: Sam Fish Foto: Sam Fish

Mevrouw Roos-De Koning honderd jaar oud

Algemeen 285 keer gelezen

Ze staat beter bekend als Jo van Vlissingen, maar mevrouw Roos vierde op maandag 28 oktober alweer haar honderdste verjaardag. Dat vraagt natuurlijk wel om een feestje.

Door Sam Fish

"Ik ben geboren in Velsen-Noord bij IJmuiden, maar voor mijn vaders werk verhuisden we toen ik nog klein was al naar Vlissingen," vertelt Josina Roos enthousiast. Daar komt dan ook haar bijnaam Jo van Vlissingen vandaan. "Mijn moeder kwam uit Stellendam. Toen ik mijn man uit Goedereede leerde kennen was het cirkeltje weer rond."

Haar man overleed 24 jaar geleden, maar echt alleen is ze gelukkig niet. "We hebben samen één dochter gekregen," vertelt ze. "In totaal heb ik nu een dochter, twee kleinkinderen en ook twee achterkleinkinderen." En natuurlijk ook veel vrienden en kennissen die ook bij de viering aanwezig zijn. "Vanavond gaan we met de hele familie eten bij Restaurant Akershoek hier in Ouddorp. Dat was een verrassing, lekker mosselen eten!"

Zelfstandig
Sinds de opening van de nieuwe Vliedberg woont mevrouw Roos er al. En daarvoor zat ze al in de huisjes die er eerst stonden. "Ik woon nog zelf, maar ik krijg wel steeds meer hulp," laat ze weten. "Dat vind ik niet zo leuk, maar het zal wel nodig zijn." Haar dochter vertelt dat Jo altijd erg zelfstandig was en graag alles zelf deed. "Maar wat niet gaat, dat gaat niet meer."

Wel gaat ze nog elke dag een rondje lopen en gezellig bij de buurman op visite voor een kopje koffie. "Ik luister ook graag naar luisterboeken. Ik heb namelijk nog maar 10 procent zicht, dus dat is een mooie oplossing," aldus Jo van Vlissingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant