Op Volle Kracht en The Blue Stocking Singers zingen samen een medley. (Foto: Cora de Boed)
Op Volle Kracht en The Blue Stocking Singers zingen samen een medley. (Foto: Cora de Boed) Foto: cora de boed

Het Prieel swingt de liedjespan uit

Algemeen 563 keer gelezen

Sommelsdijk – Een patrijspoort van een schip dat uitkijkt op het water en de horizon in de verte met een schip dat zijn route vaart. In die patrijspoort het eiland Goeree-Overflakkee met allerlei muzieknoten. Onmiskenbaar het logo van Shantykoor Op Volle Kracht dat een zinderende avond aan het toegestroomde publiek geeft op zaterdag 2 november in Het Prieel van complex De Staver in Sommelsdijk. Gast zijn The Blue Stocking Singers uit Nieuwe-Tonge.

Door Cora de Boed

Zeg het maar eerlijk, wanneer de garderobe van Het Prieel bereikt wordt, hangen de kapstokken al vroeg overvol en weet je niet wat je ziet als je net als ik Het Prieel inkijkt. Wat een opkomst voor de twee koren en dat al twintig minuten voor aanvang! Liefhebbers van zeemansliedjes en popmuziek liegen er niet om, ze willen graag getuige zijn van hun familie die meezingt. Dat is overduidelijk. Maar wel leuk!

Krachtige stemmen
De mannen en hun muzikanten van Op Volle Kracht in hun witte outfit zoeken geleidelijk aan hun plaats op het podium en gaan meteen los met maar liefst negen zeemansliedjes. Krachtige stemmen, een prachtig gehoor, vullen de zaal als ze zingen dat ze als zeeman naar huis komen van de zee, waarop ze maandenlang hebben gebivakkeerd. En dan de muzikanten! Zij zorgen de hele avond voor toepasselijke muziek bij de zeemansliedjes. Een lust om mee te maken!

Een drie kwartier later wordt er op het podium ruimte gemaakt voor The Blue Stocking Singers die hun beste liedjes laten horen. Een van de bekendste is 'Mag ik dan bij jou' van Claudia de Breij. De zangers, veelal vrouwen en twee mannen, zingen vol overgave, en bewegen waar mogelijk. Ze swingen dat het een lieve lust is! Dirigent Els van de Wetering, zelf heeft zij ook een prachtige stem en geeft concerten, weet de zangers op hun juiste plek te wijzen. Heerlijk om te zien! Chapeau!

Meezingen
Even de benen strekken en de kelen smeren, want het is pauze. En nadien barst Het Prieel uit zijn voegen, want dan wordt een begin gemaakt met de liedjes waarbij het publiek kan meezingen en meeklappen met het Shantykoor Op Volle Kracht. Nummers als Aan het Noordzeestrand, Geef mij maar de zee, Aan het strand stil en verlaten, Als de klok van Arnemuiden, Siera Madre, Ketelbinkie, De lichtjes van de Schelde, Vissers van Capri en zeker Het kleine café aan de haven, Anna Jacoba en tot slot de Jamaica Farewell Medley samen met The Blue Stocking Singers maken de feestelijke avond compleet. Het publiek heeft genoten, dat staat als een paal in het zeewater!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant