Emaille voorwerpen in allerlei kleuren zijn er te vinden bij Jan Nijssen. (Foto: Cora de Boed)
Emaille voorwerpen in allerlei kleuren zijn er te vinden bij Jan Nijssen. (Foto: Cora de Boed) Foto: cora de boed

Nazomer Fair op terrein vroeger koelhuis

Algemeen 787 keer gelezen

Nieuwe-Tonge - Hij zit zelf te glimmen tussen zijn talloze glimmende emaille voorwerpen in zijn depot aan de Molendijk 140 in Nieuwe-Tonge: Jan Nijssen, een man die van aanpakken weet, maar niet op de foto wil. "Mijn oude hoofd hoeft er niet op, want het gaat om de emaille- en zinken voorwerpen waar de mensen voor een leuk prijsje bij mij terecht kunnen." Op zaterdag 21 september is er op deze locatie een feestelijke dag, een Nazomer Fair van 10.00 tot 15.00 uur.

Door Cora de Boed

Voor de Nazomer Fair is de voorraad weer behoorlijk aangevuld, want alles gaat snel over de toonbank om het zomaar eens uit te drukken. Mensen van veraf nemen de moeite om op elke derde zaterdag van de maand kilometers te rijden om iets bij Jan te kopen. Ook mensen die hem telefonisch benaderen en per se iets bijzonders willen zoals een broodtrommel in een bepaalde kleur en dat deze mooi moet zijn, is hij best bereid om het artikel op te sturen, netjes verpakt uiteraard. En dat wordt zeker gewaardeerd.

Bij Jan Nijssen kom je van alles tegen, grotere en kleinere voorwerpen voor de keuken bijvoorbeeld. De rekjes zand, zeep en soda of bussen koffie, thee, suiker, beschuit in allerlei kleuren, passend bij elkaar op een rijtje. Alleen al leuk om te zien. Broodtrommels, emmertjes, snijbonenmolens, (steel)pannetjes, schalen, theepotten, ketels, melkkokers, trechters, noem het allemaal maar op. Emaille uit grootmoeders tijd is er in soorten en maten. En dat is ook zo bij de zinken attributen. En daarin is heel veel, een kijkje waard. Verder zijn er tal van kruidenrekjes te verkrijgen met opschrift van peper, foelie, kaneel, kruiden en bovendien ouderwetse keulse potten, groot en klein.

Palingrokerij
Op het terrein staan zaterdag 21 september kraampjes met curiosa, brocante, rommelmarktspullen, wenskaarten en als klap op de vuurpijl: Albert Boersma uit Ridderkerk zorgt voor gerookte paling. Deze man heeft al vele prijzen behaald met het roken van deze lekkernij. Dus wie paling wilt proeven, wees er als de kippen bij!

Locatie
Niet dat het al een lange periode is, dat Jan Nijssen aan de Molendijk is begonnen. Nee, pas een maand of vier geleden is hij er begonnen op het terrein van het oude koelhuis. Nieuwe-Tongenaren weten meteen waar dat is, maar voor anderen: Als je vanaf Middelharnis linksaf slaat en het buitengebied van de Molendijk opdraait, is het na de parallelweg meteen rechts, ietwat naar beneden. Op de Molendijk kan men een plaatsje zoeken voor de auto of de fiets natuurlijk. In feite ligt de locatie achter het tankstation van Nelisse.
Meer informatie gewenst? Bel met 0187-651638.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant