Zeeuwse aannemer Van der Straaten start nieuwe fase bouw Tidal Technology Center Grevelingendam | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Een indrukwekkende constructie is gereed waardoor nu kan worden begonnen met het storten van beton in de stromingsgoten tot het niveau van ongeveer zes meter onder NAP. (Foto: Van der Straaten)
Een indrukwekkende constructie is gereed waardoor nu kan worden begonnen met het storten van beton in de stromingsgoten tot het niveau van ongeveer zes meter onder NAP. (Foto: Van der Straaten) (Foto: )

Zeeuwse aannemer Van der Straaten start nieuwe fase bouw Tidal Technology Center Grevelingendam

  •   381 keer gelezen   Actueel

Aannemingsmaatschappij Van der Straaten uit het Zeeuwse Hansweert is vorige week begonnen met de volgende fase in de bouw van het Tidal Technology Center Grevelingendam (TTC-GD). Algemeen directeur Leonard Pekaar gaf het startsein voor de stort van beton op het niveau van bijna zes meter onder NAP, op de bodem van de Grevelingen. De aannemer bouwt het TTC-GD in opdracht van BT Projects.

Het TTC-GD is een technologiecentrum dat ontwikkelaars van waterturbines mogelijkheden biedt hun technologieën te testen, certificeren, valideren en demonstreren in een realistische omgeving. Het is de eerste locatie ter wereld waar 'onshore', dus zeer bereikbaar en betaalbaar, op grote schaal getijden- en rivierturbines kunnen worden geplaatst. Dat is een belangrijke stap voor de ontwikkeling van duurzame waterkracht wereldwijd.

Werkzaamheden
De bouw van het TTC-GD bij de Flakkeese Spuisluis in de Grevelingen werd in april jl., na de winterstop, hervat met staalwerkzaamheden. Een indrukwekkende constructie is gereed waardoor nu kan worden begonnen met het storten van beton in de stromingsgoten tot het niveau van ongeveer zes meter onder NAP. Deze bouwfase zal naar verwachting klaar zijn rond 1 oktober 2019.

Van der Straaten
Aannemingsbedrijf van der Straaten staat bekend als aannemer op de grens van land en water. Het bedrijf met meer dan honderd jaar ervaring richt zich op de kernactiviteiten geotechniek, funderingstechniek, waterbouwkundige werken, civiele werken en infra. "Alle disciplines van ons bedrijf komen hier perfect tot hun recht," aldus projectmanager Richard Goerheer.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>