Johnno Bakker (rechts), hier in duel Kevin Michilsen (l) scoorde de aansluitingstreffer.

Den Bommel ontloopt nacompetitie na winst op Botlek

Actueel 424 keer gelezen

Den Bommel - De opdracht voor Den Bommel was vooraf duidelijk minimaal een punt pakken tegen het op bezoek zijnde Botlek om de nacompetitie ontlopen.

Door Piet Bakelaar

Beide ploegen zochten vanaf het begin de aanval op en het was Botlek dat na vijf minuten in de naam van Oppong naast schoot. Johnno Bakker schoot namens Den Bommel naast. Bij een corner van Den Bommel was het Joey Bahnert die goed de counter eruit haalde bij een snelle uitval van Botlek. Na een mooie actie van Jesper van den Hoek gaf hij de bal af aan Rui Dos Santos Fortes maar zijn schot ging over. Berkelaar brak aan de linkerkant door en zijn voorzet kwam via de lat weer terug in het spel. Na een klein half uur was het Johnno Bakker die de bal goed terug plaatste op de inkomende Mees Vroege maar het schot ging over. In de 38e minuut was het Jesper van den Hoek die de bal ongelukkig tegen zijn arm kreeg. Geel en een penalty. Kortsmit schoot de bal in de rechterhoek en Postma kon net niet bij de bal (0-1). Nog geen drie minuten later kreeg Berkelaar de bal aangespeeld aan de rechterkant van het strafschopgebied. Met een lob verraste hij Postma en bracht Botlek op een 0-2 voorsprong. Drie minuten later werd Johnno Bakker diep gestuurd. Hij schudde zijn tegenstander van zich af en schoot de bal langs de uitkomende keeper (1-2). Een voorzet van Johnno Bakker was net te hard voor de inkomende Verolme en een schot van Johnno Bakker werd goed uit de hoek gepakt door van Asperen.

In de tweede helft speelde Den Bommel combineerde de thuisclub beter en ging men op jacht naar de gelijkmaker. Botlek hanteerde vaak de lange bal op de lange spits Kortsmit maar die kreeg geen meter ruimte van Klink. In de 67e minuut kon keeper Van Asperen de vrije trap van Verolme nog net met de hand beroeren. Jordy Buijs was er als de kippen bij om de bal alsnog in het doel te schieten (2-2). Met nog een klein kwartier te gaan werd Ruben Dos Santos vastgehouden binnen de beruchte lijnen. Verolme liet de keeper geen kans en schoot Den Bommel op een 3-2 voorsprong. Den Bommel kreeg daarna nog de kans om de score op te voeren maar Ruben Dos Santos, schot over, redding keeper op een schot van Wesley Bakker en een geplaatst schot Johnno Bakker, net naast, konden de score niet opvoeren. Een corner aan de ander kant van Blokland werd goed gepakt door Postma en een inzet van Wartna ging over. Na het laatste fluitsignaal was Den Bommel veilig en is Botlek veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie.

Trainer Henk Schouten was ontevreden over de eerste helft. 'We lieten ze te veel komen en misten keer op keer de 2e bal. We komen dan op een 0-2 achterstand maar komen dan goed terug tot 1-2. Na rust was er meer beleving en heb ik de licht geblesseerde Joris Buijs ingebracht. Verolme kon toen opschuiven en hadden we een extra aanspeelpunt op het middenveld. Een wissel die goed uitpakte en waarna we gelukkig de nacompetitie ontlopen.'

Er waren mooie duels te zien tussen  Stefan Klink (l) en Mike Kortsmit van SC Botlek.