Fiets mee over Flakkee tegen spierziekte | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
De tocht zal ongeveer 50 kilometer zijn en is in tweeën gesplitst. Rond 9 uur staat de koffie klaar en worden de routes uitgedeeld.
De tocht zal ongeveer 50 kilometer zijn en is in tweeën gesplitst. Rond 9 uur staat de koffie klaar en worden de routes uitgedeeld. (Foto: )

Fiets mee over Flakkee tegen spierziekte

  •   146 keer gelezen   Actueel

Een beetje vroege aankondiging misschien maar dat heeft een doel: op 29 juni aanstaande wil Ons Dorpshuis te Nieuwe Tonge voor de 2de keer een fietstocht uitzetten met behulp van de knooppuntenkaart en u langs weer erg mooie plekjes op Goeree-Overflakkee sturen. Net als vorig jaar was het idee er om weer een gedeelte van het inschrijfgeld te doneren aan een goed doel. De rest zou dan de kosten van de koffie met wat lekkers bij de start en de lunch halverwege dekken. Maar dit jaar liep het een beetje anders.

Ciska Koole werd benaderd door haar dorpsgenote Carolien van Prooijen die haar vroeg mee te denken over een sponsoractie voor het Prinses Beatrix Spierfonds. In juni 2018 heeft zij namelijk te horen gekregen dat ook zij de spierziekte HMSN type 2 (hereditaire motorische sensorische neuropathie) heeft, net als haar opa en haar moeder hadden, evenals haar ooms, neven en haar broer en zus. Ook haar kinderen hebben 50 % kans om deze ziekte te krijgen.

HMSN
HMSN is een is een erfelijke spierziekte waarbij de zenuwen zijn aangetast. De spieren worden steeds zwakker waardoor mensen verlamd kunnen raken. HMSN begint meestal in de onderbenen en voeten en breidt zich daarna uit naar onderarmen en handen.
(zie ook http://bit.ly/complementhmsn)

Onderzoek
Daarom wil Carolien heel graag geld ophalen voor meer onderzoek naar deze spierziekte.
Dit jaar wordt de fietstocht dus een sponsorfietstocht. Plaatselijke winkeliers worden benaderd om de kosten van de koffie en lunch te sponsoren zodat het complete inschrijfgeld naar het onderzoek kan en we willen de deelnemers vragen ook sponsors te zoeken die bijvoorbeeld een bedrag per kilometer willen betalen.

Tocht
De tocht zal ongeveer 50 kilometer zijn en is net als vorig jaar in tweeën gesplitst. Rond 9 uur zal de koffie klaar staan en worden de routes uitgedeeld. Tussen 12.00 en 13.30 uur zal in Ons Dorpshuis de lunch klaar staan en daarna kan men de route vervolgen. Natuurlijk kan er ook voor gekozen worden alleen de morgen of alleen de middag te fietsen.

Fiets mee
Fietst u mee om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit doel?
Kom in actie voor het Prinses Beatrix Spierfonds!
Inschrijving €10,00 per persoon.

Inschrijven
U kunt zich inschrijven op Koningsdag aan de kraam van Ons Dorpshuis of via de mail :
onsdorpshuishuisnieuwetonge@gmail.com.
Als u liever telefonisch reserveert kan dat op nummer 0611140288


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>