Het briljanten bruidspaar kreeg bezoek van burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman.  Foto: Sam Fish
Het briljanten bruidspaar kreeg bezoek van burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman. Foto: Sam Fish Foto: Sam Fish

Een briljanten huwelijk voor Piet en Pie Kalle

Actueel 496 keer gelezen

Al 65 jaar delen Piet (93) en Pie (84) lief en leed. En dat moet natuurlijk gevierd worden. Daarom komt de burgemeester op bezoek. Maar dat was niet de enige manier om het jubileum te vieren.

Door Sam Fish

"We zijn afgelopen zaterdag lekker wezen eten bij Akershoek in Ouddorp, dat was heerlijk," vertelt Pie. "En nu vanmorgen was er ineens een feest aangekondigd in de gezamenlijke zaal van 't Spectrum hier beneden. Hadden de kinderen georganiseerd dat we met alle bewoners en medewerkers lekker taart konden eten om ons huwelijk te vieren. Een grote verrassing, maar heel erg gezellig. De bewoners vonden het ook heel erg leuk. Sommigen komen niet van hun kamer af, dan is dit een leuk uitstapje."

Gelukkig
De ontmoeting van de twee is niet echt te prikken. "Hij was bevriend met mijn broer, dus ik zag hem vaak bij ons thuis," laat Pie weten. "Hij was bij ons op de avond van de Ramp. Het waaide hard en we haalden hem over om te blijven logeren, zodat hij niet door de storm naar huis hoefde. De vonk sloeg over en een jaar later moesten we trouwen omdat ik zwanger was."

Ondanks het leeftijdsverschil hebben de twee het altijd goed gehad. "Ik ga toch geen oudere vrouw zoeken," grapt Piet. "Maar ook nu ze ouder is wil ik haar niet missen. Ze is mijn alles." Het stel heeft samen vier kinderen, zeven kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. "Nummer zeven is onderweg," zegt Pie gelukkig. "We hebben een prachtige familie."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant