'Langs de kust' te bewonderen | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Foto: schrier

'Langs de kust' te bewonderen

  •   43 keer gelezen   Actueel

Sommelsdijk - Beiden zijn ze lid van Fotoclub De Rarekiek in Middelharnis en van de kleigroep Steengoed én ook al jaren een getrouwd stel, Bram en Wilma Schrier. Samen exposeren ze twee maanden lang, tot 29 april in de Remonstrantse kerk aan de Voorstraat 35 in Sommelsdijk. En de eerste keer, op woensdagmorgen 6 maart, konden ze meteen al bogen op een groot aantal bezoekers. En gelukkig blijft dat ook zo de komende tijd.

Door Cora de Boed

Laten we met de vrouw des huizes beginnen. Wilma is een bezige bij, altijd geweest. Ze hield van foto's maken in kleur, omdat verschillende kleuren haar zo aantrekken in het landschap. Maar op een gegeven moment ging Bram ook aan de gang met zwart-wit foto's en toen dacht Wilma: Dat kan ik ook! "Als je voor zwart-wit kiest, ga je toch anders kijken naar een onderwerp dat je leuk vindt om te fotograferen. Je kiest de juiste verhouding en kijkt naar schaduwen op een bepaalde plek."

Toch vindt Wilma het ook altijd spannend om foto's te maken van iets, dat niet meteen herkenbaar is. Daar hangt in feite een mysterieuze sluier omheen. Ze geniet als mensen ernaar kijken. Dat kan nu, want tussen andere foto's hangen ook zulke foto's. Zie er maar eens achter te komen tijdens een bezoek aan de kerk. Twee foto's zijn gemaakt in Normandië en de rest in Bretagne, omdat ze daar met Bram ieder jaar naartoe gaat.

Bram doet niet onder voor zijn vrouw hoor. Hij houdt van de natuur in zijn algemeenheid en verzamelt schelpen, en zeker de kust van Frankrijk kan zijn hart bekoren. En als hij daar minuscule schelpen ziet, maakt hij deze in een groot object na van klei.

Zo is er in de kerk een collectie prachtige vissen te zien en bloedmooie schelpen in allerlei kleurschakeringen. Dat komt omdat Bram er een parelmoerglazuur overheen doet als de vorm van de vis of schelp klaar is en dan bakken maar! En dat gaat altijd goed, verzekert hij stellig.
Wilma en Bram wonen boven de Remonstrantse kerk en beheren de ruimte onder hun woonhuis. Staan altijd open voor elke bezoeker, ontvangen iedereen hartelijk, schenken koffie voor de liefhebber. En dan komen de gesprekken vanzelf op gang. Iedereen die belangstelling heeft voor de expositie, is welkom op woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur en op zondag na de dienst, ongeveer van 11.00 tot 12.00 uur. Ze vertellen graag over hun werk dat prachtig staat opgesteld en ophangt.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>