Afbeelding

Hameeteman kiest voor elektrische bakovens

Actueel 576 keer gelezen

Ouddorp – Bij Visspecialist Hameeteman werd afgelopen woensdag een feestje gevierd. Die ochtend ging, na twee dagen sluiting, de winkel weer open na een kleine verbouwing. Wethouder Tea Both was erbij om de openingshandeling te verrichten.

Tekst en foto: Jacquelien Wielaard

Een grote en ingrijpende verbouwing had al in 2015 plaatsgevonden. Het was dus nog niet nodig om de bak ovens te vervangen. Toch besloten ze om over te gaan van gasovens naar elektrische ovens. 'Daar hebben we bewust voor gekozen met het oog op de toekomst,'zeggen Arjanne en Hans Hameeteman, 'maar wel een beetje vreemd dat de overheid nog steeds de gasgestookte ovens subsidieert.'

De wijze waarop het vet elektrisch wordt verhit is een ander proces is dan wanneer dat met gas gebeurt. Dat was even wennen maar elektrische verhitting heeft ook voordelen, vooral omdat het vet gelijkmatiger van temperatuur is. Men wil natuurlijk niet inleveren op kwaliteit. Hameeteman heeft een naam hoog te houden. Ze scoren heel goed met reviews op internetsites en het verslag van een zogenaamde 'mystery guest' was meer dan lovend. Mooi natuurlijk maar daardoor ligt de lat extra hoog.

Wethouder Tea Both viel de eer te beurt om een portie kibbeling te bereiden in de nieuwe bakoven. Dat deed zij samen met Cindy Hakkenbrak. Cindy is één van de bedrijfscontact functionarissen van de gemeente Goeree-Overflakkee. In die hoedanigheid onderhoudt zij onder andere de contacten met ondernemers op het eiland waaronder Visspecialist Hameeteman. Onder toeziend oog van de medewerkers bakten de dames ze vakkundig bruin en konden de aanwezige familie en vrienden genieten van een heerlijk bakje kibbeling.

'Ik vind het heel leuk om hier aanwezig te zijn,'sprak de wethouder even later. 'Een mooi familiebedrijf met een prachtige zaak. De keuze voor duurzaam juichen we als gemeente natuurlijk ook toe.' Verder prees zij het feit dat de familie Hameeteman als ondernemers ook oog hebben voor de samenleving waarmee zij onder andere doelde op de 55plus middagen. Sinds oktober 2018 kunnen 55plussers bij Hameeteman op dinsdag en donderdag tussen 12.00 en 15.00 genieten van een warme maaltijd voor een speciale prijs. Op het menu veel klassiekers zoals kabeljauw met worteltjes en gekookte aardappels.

Ter gelegenheid van de heropening worden de bewoners van verzorgingshuis De Vliedberg en de kinderen van de basisscholen eveneens getrakteerd op kibbeling. Daarnaast zijn er speciale aanbiedingen. Zie hiervoor elders in deze krant of kijk op de website www.visspecialisthameeteman.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant