Afbeelding

Lions verzamelen vreemd en oud geld voor staaroperaties.

Actueel 304 keer gelezen

Via verzamelzuilen bij supermarkten wordt vreemd en oud en geld ingezameld. Elke Nederlander heeft wel vreemd en oud geld in huis rondslingeren en weet niet goed wat er mee te doen. Via de verzamelzuilen bij supermarkten hebben de Lions er een zinvolle bestemming aan gegeven.

Jaarlijks worden 700.000 (2200 kilo) munten en 10.000 bankbiljetten uit 160 landen ingezameld De Lions zetten via hun netwerk alles om in euro's. Oud geld, dat door nationale banken niet meer wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht. De opbrengst wordt besteed aan oogoperaties in derdewereldlanden.

De besteding aan oogoperaties gaat volgens het "Robin Hood" principe: rijken betalen voor armen. Een oogoperatie in derdewereldlanden kost € 30. De rijke betaalt € 15 meer. Wij geven € 15 en de kliniek heeft weer € 30 om een arme blinde gratis te opereren.

Een indrukwekkende film over een oogkamp in de Himalaya staat op www.vreemdenoudgeld.nl
Begin 2018 mocht LC Goeree Overflakkee een (verzamel-) zuil plaatsten bij Jumbo Sperling in Ouddorp.
Eind november was de zuil bijna vol met bijna 20 kg munten en papiergeld oud en vreemd geld. In 2018 werd in Nederland het record bedrag van € 120.000 bijeengebracht, goed voor 8000 oogoperaties in derdewereldlanden.

Bezoekers van JUMBO Sperling droegen daar een belangrijk steentje aan bij.
JUMBO SPERLNG: dankjewel. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant