Cuba, een reis door het land van Castro | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Het straatbeeld wordt nog beheerst door hoog bejaarde Amerikaanse auto's uit de jaren 50,(Foto: Kees Terlouw)
Het straatbeeld wordt nog beheerst door hoog bejaarde Amerikaanse auto's uit de jaren 50,(Foto: Kees Terlouw)

Cuba, een reis door het land van Castro

  •   20 keer gelezen   Actueel

Middelharnis - Maandagmiddag 19 februari 2018 komt wereldreiziger Kees Terlouw dia's vertonen over één van zijn reizen die hij met zijn partner Diny heeft gemaakt, namelijk zijn 'Cuba-reis'. Dit op uitnodiging van PCOB-Goeree Overflakkee. De middag wordt gehouden in verenigingsgebouw De Hoeksteen te Middelharnis en begint om 14.00 uur. Entree € 2,--.

De Cubaanse dia-reis is "geschoten" VÓÓR de grote veranderingen die momenteel aan de gang zijn en begint in de westelijke plaats Holguin, vandaar met openbaar vervoer naar Santiago de Cuba, Baracoa en weer terug naar Santiago de Cuba. Per huurauto rijden we vervolgens naar plaatsen zoals Sancti Spiritus, Trinidad en het uiterst spectaculaire westen met haar bergstreken en de groene tabaksvelden. Uiteraard wordt Havanna aangedaan waar tegenover het handelskantoor van de US Bush Jr. als vampier en "Bad Boy" staat afgebeeld.

De reis voert van oost naar west en ze bezoeken meerdere koloniale steden waar het straatbeeld nog wordt beheerst door hoog bejaarde Amerikaanse auto's uit de jaren 50, lichte motoren en taxizijspannen, deze volgeladen met mens en goederen. Deze 3-wielcombinaties met soms dubbellucht aanhangers, afgeladen met olievaten, waren wel heel bijzonder.

Diny en Kees reizen als het ware in een dubbele lus over het eiland en ontmoeten de zeer vriendelijke en gastvrije Cubanen, velen met een glas rum aan en een dikke sigaar tussen de lippen.

De eindeloze glimlach, prachtige "vervallen" steden die bruisen van de samba en cha-cha-cha, de geur van drogende tabaksbladeren en de humor willen ze graag met u delen.

De dia's worden door middel van zgn. overvloeiprojectie vertoond op een groot scherm, deze manier van projecteren komt zeer rustig over.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>