Afbeelding

Goeree-Overflakkee wederom schoonste strand van Zuid-Holland

Actueel 520 keer gelezen

Goeree-Overflakkee ontving donderdag 7 september bij de Brouwersdam vier sterren in de Schoonste Stranden Verkiezing. Het strand van de Brouwersdam valt in de categorie zeer schoon en is daarmee heeft Goeree-Overflakkee voor het tweede jaar op rij het schoonste strand van de provincie Zuid-Holland.

Het strand van de Brouwersdam gooide hoge ogen bij de Schoonste Stranden Verkiezing en daarmee heeft Goeree-Overflakkee net als vorig jaar het schoonste strand van Zuid-Holland! De afgelopen jaren behaalde Goeree-Overflakkee iedere keer de hoogste waardering, namelijk vier sterren.

(Inter)nationale waardering stranden Goeree-Overflakkee
De stranden van Goeree-Overflakkee zijn niet alleen schoonste stranden van Zuid-Holland, maar krijgen ook (inter)nationale waardering. In mei 2017 werden de stranden bij Ouddorp en diverse jachthavens namelijk bekroond negen blauwe vlaggen. De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. Aansluitend ontving de gemeente Goeree-Overflakkee in juli 2017 de Platina QualityCoast Award; dit is de hoogst haalbare onderscheiding voor groene en duurzame toeristische bestemmingen. Binnen de QualityCoast zijn er wereldwijd maar vier gebieden die het platina keurmerk mogen voeren, waarvan Goeree-Overflakkee er één is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant