Timo Rentes toont vuurwerkbril
Timo Rentes toont vuurwerkbril

Oogarts geeft leerlingen voorlichting over vuurwerkgevaar

Actueel 208 keer gelezen

Dirksland/Sommelsdijk. Elke jaarwisseling moeten honderden vuurwerkslachtoffers naar de spoedeisende hulp om zich te laten behandelen. De helft is jonger dan 21 en slechts toeschouwer. Reden voor oogarts Carjoanne Dequelle en wijkagent Heidi Westenbrink aan leerlingen van groep 8 voorlichting te geven over de gevaren van het afsteken van vuurwerk en hoe je daar tegen te beschermen. Er werd dinsdag 10 december een bezoek gebracht aan cbs Prins Maurits in Dirksland en obs JC van Gentschool in Sommelsdijk. Aan het eind van de presentatie ontvingen alle leerlingen een vuurwerkbril en een lesbrief.

Vuurwerkbril
Aan het eind van de presentatie mochten de kinderen vragen stellen aan de oogarts en de wijkagent. De laatste zei met klem: ‘Doe vooral niet stoer en lees de lesbrief samen met je ouders.’ Heidi Westenbrink waarschuwde voor nieuwjaarsdag als onervaren kinderen op zoek gaan naar zogenaamde weigeraars. De oogarts zei altijd blij te zijn als het die dag regende…
Ten slotte kreeg iedere leerling een vuurwerkbril. Die is gemaakt van polycarbonaat en daarom heel sterk. Hij sluit goed af en past over een gewone bril. Timo Rentes was uitverkoren en mocht met de bezoekers op de foto om te tonen hoe zo’n bril staat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant