Afbeelding

Nieuw naaktstrand Maasvlakte 2

Actueel 2.699 keer gelezen

Regio - Goed nieuws voor de naaktrecreanten in Rotterdam en omgeving. Vanaf aanstaande zaterdag 26 mei kunnen badgasten gebruik maken van het nieuwe strand op de Maasvlakte 2. Tussen het strand voor strandgangers in badpak en het (eind dit jaar te openen) sportstrand ligt het nieuwe naaktstrand.

Voor de aanleg van Maasvlakte 2 konden naaktrecreanten terecht op het toenmalige Slufterstrand. Toen dit strand vanwege de aanleg van de Maasvlakte 2 werd gesloten, hebben de NFN en de Projectorganisatie Maasvlakte 2 (onderdeel van Havenbedrijf Rotterdam), de ontwikkelaar van het gebied, de handen ineengeslagen om een nieuw naaktstrand het oude te laten vervangen. Vanaf het begin van de samenwerking was duidelijk dat er vanwege behoefte van strandgangers de wil bestond om weer een naaktstrand te creëren.

Overleg heeft plaatsgevonden over omvang, locatie en randvoorzieningen van het naaktstrand. De lengte van 500 meter voorziet uitstekend in de behoefte. Het nieuwe naaktstrand heeft tevens een aantal zeer goede voorzieningen, zoals parkeerplaatsen dicht bij de moderne strandopgang, sanitair en horeca tijdens het strandseizoen. Dit is een unicum in een tijd waarin vanwege overheidsbezuinigingen naaktstranden eerder kwaliteit dreigen te verliezen dan te winnen. Op 26 mei aanstaande ontvangt gastheer Havenbedrijf Rotterdam badgasten vanaf 12.00 uur bij de strandopgangen met muziek en gratis ijsjes. Het voorlichtingscentrum Futureland is open tot 21.00 uur en heeft gratis pendeldiensten naar het badstrand.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant