De regen beheerste ook de wedstrijd.

DBGC in extremis naast MZC ‘11

Algemeen 306 keer gelezen

Op de voorlaatste speelronde ( volgende week haalt DBGC thuis in tegen Arnemuiden ) ging DBGC op bezoek in Zierikzee bij MZC ’11. Een absolute topploeg in de 2e klasse, die mede dankzij een aantal gerichte versterkingen graag kampioen wilt worden. MZC ’11 miste op voorhand wel een drietal sterkhouders, al kon DBGC dit ook wegstrepen door het ontbreken van de Blok, Tuns, v/d Veeken en Tim Mackloet. Daarnaast was Joran Maliepaard ook nog een week ziek geweest, al kon hij gelukkig wel op de bank plaatsnemen.

MZC begon fel aan de wedstrijd en joeg de blauw witten op elke plek op. Dit leverde al snel balverlies op bij Jacco, alleen stond Roy paraat om het schot van de spits te pakken. Binnen het eerste kwartier nog twee hachelijke momenten waarbij de voorwaartsen van MZC het vizier niet op scherp hadden staan. Tot overmaat van ramp moest Jacco de Gast al snel met een blessure van het veld af. Arnaud Dees verving hem en dit deed met verve. Gek genoeg kwam DBGC na het eerste kwartier beter tot voetballen. Vlak voor het verstrijken van het half uur ging Jeroen Sep alleen door op de keeper van MZC. Vlak voor de zestien werd hij in zijn rug gelopen, waardoor hij zijn weg niet kon vervolgen. Scheidsrechter Kenson weifelde, maar wuifde het weg. Vlak erna speelde DBGC door de druk van MZC heen en kwam Thijs in de hoek van de zestien tegen zijn directe tegenstander te spelen. Met een snelle passeeractie maakte hij ruimte voor zijn schot, die net langs de buitenkant van de paal scheerde. In het restant van de eerste helft kabbelde de wedstrijd voort, zonder dat er grote kansen ontstonden aan beide kanten.

De tweede helft
In de rust hamerde de blauw witten erop dat de bal voorin langer vastgehouden moest worden, zodat ze drie middenvelders erachter beter konden bijsluiten. Daar was in het eerste kwartier na rust alleen niet veel van terug te zien. Het bleef te onrustig in balbezit, waardoor MZC de kans kreeg om telkens opnieuw een aanval op te zetten. Een schot in de 59e minuut werd goed gepareerd door Roy Nieuwland, de kersverse vader onder de lat. Uit de daarop volgende corner werd de bal tot twee keer toe doorgekopt, waarna het laatste tikje door middenvelder Dalebout werd gegeven. 1-0 voor MZC.

Trainer Jordi Smit moest voor de 2e keer deze middag noodgedwongen wisselen en bracht Rowan Breen voor de geblesseerde Sem Vos. Met een extra aanvaller in het team was het Bas Mackloet die wat terugzakte om zo voor aanvoer te zorgen. Ook bij MZC werd er al snel wat gewisseld, waardoor de regie op het veld meer bij DBGC kwam te liggen. Met energiek spel en veel duelkracht begon het duel voorzichtig te kantelen. Toen Joran Maliepaard vervolgens in minuut 73 er ook nog bij kwam voor de goed spelende Robin de Koning gingen alle remmen los aan de kant van DBGC. In het laatste kwartier en een zestal minuten blessuretijd ontstonden er diverse grote kansen, waaronder een vrije volley voor Jeroen Sep, een 1 op 1 situatie tussen Jeroen Sep en keeper Bakker na een verdedigende fout, twee schoten van vlak buiten de ‘16’ van Rowan Breen, een kopbal van Thijs Tromp die net over ging en ook nog een bal op de lat uit een ‘verwaaide’ voorzet.

Maar weer leek het alsof DBGC met 1 goal zou verliezen van een topploeg. Zeker nadat scheidsrechter Kenson niets zag in een duel tussen Bas Mackloet en een verdediger die het shirt van Bas Mackloet wel heel graag in eigen bezit wilde hebben. Maar gelukkig ontstond daar toch nog gerechtigheid. Thijs Tromp liet van zich horen na een licht duel vlak voor de ‘16’, scheidsrechter Kenson weifelde wederom, maar gaf nu een vrije trap in het voordeel van DBGC. Specialist Sep ontfermde zich over deze situatie en wist de bal tussen veel spelers door in de hoek te knallen, 1-1!

Een verdiend punt voor het hardwerkende team van Jordi Smit, die al vaker laat zien niet te buigen na tegenslagen. Volgende week wacht dus nog de immens belangrijke wedstrijd tegen concurrent Arnemuiden, die net als DBGC een teleurstellend aantal punten bij elkaar heeft gespeeld tot nu toe. Onder het genot van een glühwein en een broodje rookworst is iedereen welkom om de winterstop in te luiden.