Bernd-Jan Vogelaar (links) in duel met Alex Krouwel.

Melissant doorbreekt negatieve spiraal door winst op SNS

Actueel 521 keer gelezen

Stad aan 't Haringvliet - Melissant heeft op bezoek bij SNS weer eens een overwinning geboekt. Op Sportpark de Berg werd SNS met 1-2 verslagen en werd de negatieve spiraal van de afgelopen weken doorbroken.

Door Piet Bakelaar

SNS begon fel aan de wedstrijd en binnen tien minuten moest keeper Wesley de Jongh twee keer handelend optreden op schoten van Max Bout en Vincent van der Graaff. Na tien minuten was het Jan van Asperen die bij een redding geblesseerd raakte aan het hoofd. Maar na een lange behandeling en wat paracetamol kon hij toch verder gaan. Na ruim 20 minuten was het Wouter Bakelaar die aan de linkerkant diep werd gestuurd. Zijn eerste schot werd geblokt en zijn tweede gepakt door de keeper. Aan de andere kant werd een voorzet van Maurice Heerschap weggewerkt door Brent Melaard. Een schot van Arnoud Both werd geblokt en een schot van Alex Krouwel ging naast. Bij een hoge bal in de doelmond van Jacob van der Spaan weet Jan van Asperen ternauwernood de bal over het doel te tikken. Bij de corner van Marc Vroegindeweij kopt Alex Krouwel de bal binnen en brengt Melissant op 0-1 voorsprong. Het was meteen het einde voor Jan van Asperen die niet meer verder kon en zich liet vervangen door William Melaard. Wouter Bakelaar schoot verrassend in de korte hoek maar Wesley de Jongh wist de inzet te pakken. Peter Vroegindeweij stuurde Brent Melaard diep maar Wesley de Jongh was attent. Aan de ander kant kwam William Melaard goed uit toen Alex Krouwel Arnoud Both diep stuurde. In de blessuretijd van de eerste helft stuurde Jacob Struik Maurice Heerschap weg aan de rechterkant. Zijn voorzet werd door Nino Wielaard goed vrijgespeeld en hij schoot de bal langs de keeper in het doel. 0-2.

In de tweede helft wat omzettingen bij SNS. Een voorzet van Max Bout ging net over Vincent van der Graaff heen en bij de volgende kopbal van de Graaff had Wesley de Jongh twee keer nodig. Als na een uur de ingevallen Rens Vlietland diep wordt gestuurd, komt keeper William Melaard ver uit zijn doel en maakt daarbij een overtreding. Geel en een vrije trap voor Melissant. Jacob Struik schoot de bal goed naar de hoek maar Melaard weet de bal te keren. Wouter Bakelaar schoot opnieuw en weer lag de Jongh in de weg. Een voorzet van Hendrik Braber werd door Christiaan Nagtegaal beheerst met de borst in de handen van zijn keeper geplaatst. In de 84e minuut kwam SNS toch nog tot scoren. Na goed doorgaan van Max Bout aan de rechterkant gaf hij de bal af aan Brent Melaard die 1-2 liet aantekenen. Met nog 6 minuten op de klok werd het toch nog spannend op Sportpark de Berg. Wouter Bakelaar schoot uit de 2e lijn over en aan de andere kant was het Maurice Heerschap die de bal voorzette op Rens Vlietland. De spits raakte de bal niet vol en zag zijn schot voorlangs gaan. Na precies 90 minuten blies scheidsrechter Rick Schuitemaker, die driemaal geel gaf, 2-1, voor het einde en daar was Melissant het volledig met eens.
Trainer Petry Hoofdman was blij met de overwinning. 'De eerste helft hebben we goed grip op de wedstrijd en in de tweede helft gaat SNS anders voetballen. We creëren nog wel drie opgelegde kansen dan ontbreekt het aan scherpte. Onze keeper houdt ons in de wedstrijd en ik ben blij voor de ploeg dat het harde trainen nu resultaat heeft opgeleverd.' Trainer Taco Brouwer vond dat zijn ploeg sterk begon, maar daarna de grip op de wedstrijd verloor. 'We hadden de tweede bal niet, speelden rommelig en gingen mee in het spel van Melissant. In de tweede helft krijgen we de kans om de aansluitingstreffer te maken maar die valt dan te laat. Uiteindelijk een verdiende overwinning voor Melissant.'

Tijdens een aanval van SNS ruimt Melissant-speler Jacob van der Spaan op.