Afbeelding

Jong ontmoet Oud in het Dorp van Morgen

Algemeen 559 keer gelezen

In het Dorp van Morgen, Achthuizen, wordt er alles aan gedaan om met elkaar fijn te wonen en te leven. In een dorpsgemeenschap waar diverse verenigingen en clubs eraan werken om naar elkaar om te kijken, is het prettig toeven. Ook D’8Huiskamer probeert daar een steentje aan bij te dragen door regelmatig met een leuk activiteitenaanbod voor jong en oud te komen. 

Voor ieder wat wils

Er wordt inmiddels samengewerkt met basisschool de Achtsprong vanuit het thema; ‘Jong ontmoet Oud’. Maandag 15 april was het zo ver en kwamen er 13 leerlingen van groep 1 t/m 3 op bezoek. De kinderen mochten boekjes uitzoeken en een aantal dorpsbewoners lazen hieruit voor. Men sloot de gezellige morgen zingend af met het lied “Hoedje van Papier”. Uiteraard was er voor alle aanwezigen een gevouwen hoedje. {foto}
Donderdag 18 april werd de Slim Langer Thuis expositie gepresenteerd aan de aanwezigen op de wekelijkse koffiemorgen. Een deel van de pas geopende expositie op het eiland, is te vinden in D’8Huiskamer. Het betreft ‘de keuken’ met allerlei handige hulpmiddelen voor in huis, om het langer thuis wonen mogelijk te maken.

Op donderdag 25 april zijn groep 7 en 8 langs geweest. Aan de hand van foto’s en ouderwetse gebruiksartikelen werd gesproken over hoe het was om vroeger in Achthuizen te wonen.

Op Koningsdag hebben de oudere bewoners in D’8Huiskamer gezamenlijk voor de tv naar het bezoek van de Koninklijke familie in Emmen gekeken. Dat is tenslotte gezelliger dan thuis alleen voor de buis. In de middag zijn er tal van activiteiten georganiseerd door de Oranjevereniging bij FIOS.

Welzijnscoach op locatie
Vanaf deze maand zal welzijnscoach Floor van Dilst van Stichting ZIJN regelmatig aanwezig zijn in D’8Huiskamer, om vragen over welzijn te beantwoorden. Of het nu gaat over gezonder leven, meer bewegen, eenzaamheid tegengaan of het vragen van hulp bij mantelzorg, de welzijnscoach helpt. Voor de komende periode is zij in de huiskamer te vinden op dinsdagmorgen 14 mei van 10.00 tot 11.00 uur en donderdagmorgen 20 juni van 10.00 tot 11.30 uur. Uiteraard kan er met haar ook een persoonlijke afspraak worden gemaakt via telefoonnummer (0187) 48 33 66.

Programma mei
Zaterdag 18 mei komt gastspreker Jack Westhoeve, bestuurslid van de stichting WO II – GO, langs. Hij vertelt over de bouw van de Atlantikwall (bunkers) door de Duitse bezetter op Goeree. De presentatie start om 14.30 uur en is geschikt voor oud en jong (kinderen vanaf 12 jaar). Inloop vanaf 14.00 uur.

Op donderdag 23 mei zal vanuit het thema; ‘Jong ontmoet Oud’ ook nog groep 4 tot en met 6 van de basisschool in D’8Huiskamer langskomen en worden er gezamenlijk ouderwetse bordspelen gespeeld. 

En vergeet de donderdagmorgen niet: de wekelijkse, drukbezochte koffiemorgen vanaf 10.00 uur (behalve op Hemelvaartsdag). Kom dus ook eens langs in D’8Huiskamer in Achthuizen, waar inwoners, vrijwilligers en professionals samen werken aan het Dorp van Morgen.

[zie activiteitenprogramma mei]

‘Het dorp van morgen’ is een initiatief vanuit De Goede Nieuwe Tijd, een platform voor het delen van initiatieven, verhalen en ervaringen. Door vooruit te denken, te plannen én actie te ondernemen worden de inwoners van Goeree-Overflakkee voorbereid op de toekomst. Zo creëren we samen De Goede Nieuwe Tijd. Kijk voor meer informatie op www.degoedenieuwetijd.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant