Maak samen met de gids van Natuurmonumenten een prachtige tocht over Tiengemeten en geniet na afloop van lekkere oliebollen.
Maak samen met de gids van Natuurmonumenten een prachtige tocht over Tiengemeten en geniet na afloop van lekkere oliebollen.

Oliebollentocht op Tiengemeten

Actueel 379 keer gelezen

Op zaterdag 30 december vindt de jaarlijkse oliebollentocht plaats op Tiengemeten! Maak samen met de gids van Natuurmonumenten een prachtige tocht over Tiengemeten en geniet na afloop van lekkere oliebollen. Meld je wel vooraf aan via www.nm.nl/tiengemeten (bij Activiteiten).

Een gids van Natuurmonumenten neemt je mee voor een winterse wandeling langs water en wolken. Tijdens het wandelen zie je grote groepen vogels, op zoek naar voedsel en beschutting. Schotse hooglanders banen zich traag een weg door de Wildernis van Tiengemeten.

Neem in Nieuwendijk de pont van 10.00 uur. Na een kopje thee of koffie in Bezoekerscentrum Tiengemeten start de wandeling om ongeveer 10.30 uur. Tijdens het wandelen vertelt de gids je alles over de bijzondere ontstaansgeschiedenis van Tiengemeten. De tocht duurt, inclusief de koffieonderbreking en oliebollenstop, ongeveer vier uur. Je kunt de pont van 14.10 uur terug nemen, of langer op het eiland blijven om verder te genieten.

Vooraf aanmelden voor deze excursie is noodzakelijk en kan via www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten (bij Activiteiten). Leden van Natuurmonumenten betalen €10,00, niet-leden betalen €15,00. Kinderen t/m 12 jaar betalen resp. €7,00 en €10,00. Kinderen van OERRR betalen €7,00. De kosten voor de pont naar Tiengemeten komen hier nog bij. Koop uw kaartje voor de pont op de dag zelf in de haven of vooraf online via de website.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant