Het was een eenzijdige wedstrijd.

DVV wint met grote cijfers

Algemeen 515 keer gelezen

DVV’09 heeft de uitwedstrijd bij Kogelvangers met een ruime 2-8 overwinning afgesloten. In het eerste bedrijf leek het er nog niet op dat het zo’n grote uitslag zou worden. Want in het eerste half uur was het DVV wat volop kansen kreeg maar het vizier niet op scherp had staan.

Uit een sporadische uitval van de thuisploeg kwam de ploeg op voorsprong. Een middenvelder werd niet genoeg gehinderd en kon vrij doorgaan richting het doel van Hanenberg en liet daarna de doelman kansloos 1-0. Maar heel lang duurde het niet voordat de schade hersteld was, want binnen 3 minuten was het wel raak. Van der Velde gooide Toes aan en de voorzet op maat werd via de lat binnengeschoten door Mastenbroek, die helaas bij het maken van de goal geblesseerd raakte en vervangen moest worden door van Brussel. DVV bleef doorgaan met als doel voor de rust op voorsprong te staan en dat lukte ook. Eerst was het van Bergen die de doelman versloeg maar nog op de paal stuitte, maar toen van Brussel na een prima steekbal van Toes vrije doorgang kreeg liet hij wel het netje bollen en stond er een terechte 1-2 stand op het bord met de rust.

Binnen 5 minuten na de rust was het DVV wat de wedstrijd in het slot gooide. Als eerste reageerde van Bergen het attents bij een hoge terugspeel bal, door deze net voordat de doelman kon ingrijpen over hem heen te koppen in het lege doel. Hierna was het van der Veer die zijn eerste goal van de middag maakte, met een kiezelhard schot vanaf de rand van de 16 liet hij de doelman kansloos. En nog geen minuut later combineerde hij samen met van Brussel door de 16 heen en schoof de bal daarna beheerst in de verre hoek 1-5. Hierna was het de thuisploeg die een aantal keer gevaarlijk werd, uit een corner werd de 2-5 gescoord en even later was het Huibrechtse die uitstekend meeliep en de breedte bal eruit haalde voordat deze de vrijstaande aanvaller bereikte. Nog voor het hele uur maakte van de Veer zijn 3e van de middag, Tdlohreg stuurde van Bergen weg die daarna keurig het overzicht bewaarde en van der Veer aanspeelde met een mooie draai zette hij 2 verdedigers op het verkeerde been en schoof daarna beheerst binnen. Hierna voerde trainer Kleijn nog 2 wissels door van den Boogert en de Waal kwamen in het veld voor Boshoven en Smit.

In de slotfase wist DVV nog tweemaal tot scoren te komen, eerst werd van der Veer op maat bediend door van Dam en alleen voor de doelman tekende hij voor zijn 4e treffer van de middag. En uit een corner van van Dam wist van Bergen koppend voor de 2-8 eindstand te zorgen.

Een ruime en zeer terechte overwinning voor DVV’09 wat hierdoor mooi bij de bovenste ploegen mee blijft draaien in de 3e klasse B. Volgende week staat er voor DVV’09 een thuiswedstrijd op het programma de laatste derby van dit seizoen, de bezoekers deze middag komen uit Den Bommel. Om 14:30 wordt er afgetrapt in Dirksland wij hopen weer veel bezoekers langs de lijn te mogen begroeten