De zwemmers van de Schotejil boekten wederom successen.
De zwemmers van de Schotejil boekten wederom successen.

Ruime medaille oogst voor Schotejil

Algemeen 165 keer gelezen

Zaterdag 13 april verschenen de zwemmers van z.c. De Schotejil in Sliedrecht aan de start voor een zwem-meerkamp met nog zes zusterverenigingen, dit maal georganiseerd door de Schotejil zelf. Het programma van de wedstrijd was ook nu weer erg divers met ‘zeldzame’ sprintnummers in alle categorieën, alsmede de meer gangbare 800m vrij en 200m wisselslag.

Op 800m vrij was Laurens Kalle bij de heren het snelst in een pr-tijd van 8.55.70. De 2e en 3e plaatsen waren resp. voor Jacob Mackloet en Aron Paasse. Bij de dames zwom Aisha Nobels de 800m vrij eveneens in de snelste (pr-)tijd van 10.11.36. De 200m wisselslag bij de senioren dames/heren werd gewonnen door resp. Lyke Buscop en David Kievit. In een jongere jeugdcategorie was Nienke van Weenen het snelst en goed voor de gouden medaille.

Op de sprintnummers, die behalve uit 25m- en 50m- nummers tevens uit een aantal 100m programma’s bestond, waren er opnieuw veel ereplaatsen voor de Schotejil. Zo won Daphne v.d. Slik de 50m vlinderslag, Abya Buscop de 50m rugslag en Famke Franzen de 50m vrij bij de meisjes/dames. Bij de jongens was er de snelste tijd voor Syb Boerema op 50m rugslag. De 100m vrij werd gewonnen door resp. Lyke Buscop en Jacob Mackloet bij de senioren, terwijl op 100m wisselslag Dominique Overduin en Laurens Kalle eveneens de snelste tijden realiseerden. In de juniorencategorie wonnen Abya Buscop en Syb Boerema de 100m schoolslag.

Op 25m schoolslag waren er aan het eind nog clubrecords voor Famke Franzen (M-14jr in 16.06) en voor Aron Paasse (Senioren in 14.76). Het laatste clubrecords werd tijdens deze wedstrijd maar liefst 7 keer verbeterd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant