Den Bommel wint ruim van Krabbendijke. Uitslag 6-0

Algemeen 351 keer gelezen

Den Bommel ontving afgelopen zaterdag het laatst geplaatste Krabbendijke op sportpark de Kruus. Zoals men altijd zegt “een kat in donker maakt rare sprongen” was het voor Den Bommel zaak niet te verliezen om uit de nacompetitie te blijven.

Door Piet Bakelaar

Den Bommel. Den Bommel startte fel aan de wedstrijd en binnen tien minuten stond het scorebord al op 2-0. Nadat eerst een schot van Johnno Bakker was gekraakt door de keeper en een inzet van Ruben dos Santos met de voet was gestuit door keeper Nick Nieuwdorp was het in de 6e minuut wel raak. Ruben dos Santos brak door op links en zijn voorzet werd door Johnno Bakker binnengeschoten. 1-0. In de 6e minuut plaatste Patrick Verolme de bal op Coen Kornet die de bal breed gaf aan Johnno Bakker. Met een snoeihard schot in de kruising bracht hij Den Bommel op 2-0. Aan de andere kant greep keeper Sander van Reijn goed in bij een diepe bal van Peter Krijger. Een vrije trap van Johnno Bakker kwam terecht bij Ruben dos Santos die de bal breed gaf op Coen Kornet maar zijn schot ging naast. Een solo van Johnno Bakker, vanaf de eigen helft, werd net voor het strafschopgebied met een goede tackle ongedaan gemaakt door Ricardo Koole. Een voorzet van Max Lokker werd gekraakt door de keeper en vervolgens hard naast geschoten door Johnno Bakker. Aan de andere kant was er een redding van keeper Sander van Reijn na een schot van Bastiaan van Dijk. Na een klein half uur opnieuw een doelpunt. Ruben dos Santos gaf vanaf de linkerkant de bal voor waar Johnno Bakker de bal aannam, zich goed vrijspeelde, en de bal snoeihard in de kruising schoot. 3-0. Patrick Verolme kopte een corner van Corné op ’t Hof in de handen van de keeper. Bij een schot van Ruben dos Santos bracht keeper Nick Nieuwdorp nog redding maar toen de bal voor de voeten van Johnno Bakker kwam gaf hij hem breed aan de vrijstaande Tony Tieleman die vervolgens heel beheerst de 4-0 binnen schoot.

De tweede helft
In de 2e helft eenzelfde spelbeeld. Den Bommel dat aanviel en Krabbendijke dat probeerde te verdedigen. Een schot van Coen Cornet werd geblokt en vervolgens schoot Johnno Bakker voorlangs. Een corner van Corné op ’t Hof kwam via via voor de voeten van Jesper van den Hoek die van net buiten het strafschopgebied de bal in de kruising schoot. 5-0. Een kopbal van Johnno Bakker werd gepakt door de goalie en zeen inzet, even later, werd uit de hoek getikt. Bij een combinatie tussen Johnno Bakker en Coen Cornet schoot Kornet hard op de paal. Daniek de Roon zag zijn schot geblokt door de keeper. In de 80e minuut stuurde Ruben dos Santos Johnno Bakker weg aan de linkerkant. Zijn tegenstander Milan Franje kon hem niet meer achterhalen en met een schot in de verre hoek bracht hij de stand op 6-0. Johnno Bakker werd nog een keer diep gestuurd maar vanwege vermeend buitenspel teruggefloten. In de blessuretijd was het Jesse van Gils die de bal via een verdediger naast schoot en Ruben dos Santos zijn kopbal via de paal in de handen van de keeper zag verdwijnen.
Na 93 minuten blies scheidsrechter Jan IJpelaar uit Kaatsheuvel voor het einde en was Den Bommel in principe veilig voor de nacompetitie.

Trainer Dennis van Gils had zijn ploeg van tevoren geïnstrueerd op te passen voor laagvlieger Krabbendijke. We waren scherp en creëerden voldoende kansen. In de 2e helft heb de ploeg gezegd, ga gewoon door want we moeten ook nog werken aan het negatieve doelsaldo. We gaven ook geen kansen weg en hebben goed de nul gehouden. Ik had een stug Krabbendijke verwacht waar we weinig ruimte zouden krijgen, maar dat kregen we wel en daar hebben we goed gebruik van gemaakt.

Goed Old Leon Breeman mocht in de 80e minuut zijn opwachting nog maken. Zo’n speler waarop je altijd een beroep kan doen en daar alles voor over heeft verdiend dan om nog even mee te spelen. Een voorbeeld voor velen.

Kevin Rooij (l), Koen Kornet en Ruben dos Santos.