Afbeelding

Goedkoop tanken in Zuid-Holland doe je (onder meer) in Middelharnis en Dirksland

Algemeen 2.045 keer gelezen

Hoofddorp - De brandstofprijzen zijn de afgelopen maanden flink omhooggegaan, in lijn met de stijgende olieprijzen. Op basis van de gemiddelde tanktarieven van de afgelopen maand kan de automobilist voor Euro95 – de meeste gebruikte brandstofsoort – vooralsnog het beste terecht in Overijssel. De gemiddelde literprijs voor Euro95 (E10) bedroeg bij Fieten Olie in het Overijsselse Hengelo € 1,8330. Wat hoger is dan de € 1,7510 die in 2023 gemiddeld nog betaald werd aan de goedkoopste Nederlandse pomp. Dit blijkt uit cijfers van mobiliteitspasaanbieder MultiTankcard.  

MultiTankcard heeft de goedkoopste pompstations van Nederland in kaart gebracht naar aanleiding van alle Euro95- en dieseltransacties in de maand maart 2024. Het overzicht is gebaseerd op data van het MultiTankcard-betalingsplatform waarop zo’n 4.000 Nederlandse tankstations zijn aangesloten. Voor de meer betaalbare pompen kan men nog steeds het beste buiten de Randstad tanken. Er is ook een top drie samengesteld voor de goedkoopste Euro95- en diesel stations in Zuid-Holland. 

Top 3 goedkoopste Euro95-pompen in Zuid-Holland: 

  1. Agrisneltank Middelharnis, Middelharnis. € 1,9134 
  2. Leo’s tankservice BV, Dirksland              € 1,9147 
  3. Makro Delft, Delft                                 € 1,9164 

Top 3 goedkoopste dieselpompen in Zuid-Holland: 

Ook voor diesel is er een top-3. 

  1. Leo’s tankservice BV, Dirksland                 € 1,7017 
  2. Esso Express, Hillegom                            € 1,7035 
  3. Tamoil, Rotterdam                                   € 1,7115 

Duurste en goedkoopste Nederlandse plaatsen 

De plaatsen waar men het voordeligst Euro95-benzine tankt zijn Oene (Gelderland), Sluis (Zeeland) en Rogat (Drenthe). Wie wil tanken in Friesland is een stuk duurder uit. De duurste plaatsen om Euro95 te tanken zijn Hollum, Nes en Midsland. 

Directeur van MultiTankcard Patrick Roozeman: “Wie slim is, tankt met name weg van de snelweg. Het loont ook om naar de prijs per tankstation te kijken. Pomphouders bepalen hun eigen prijzen en die kunnen afwijken van de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant