Er werd flink getreden bij Denk en  Zet.
Er werd flink getreden bij Denk en Zet. Getty Images/iStockphoto

Verslag Denk en Zet

Algemeen 276 keer gelezen

‘De eindstrijd en kampioen worden, of toch niet?’ Daar wil ik graag toch iets over kwijt aan u als lezers. Natuurlijk is wedstrijddammen proberen je tegenstanders de baas te zijn, daar ga je echt voor zitten en die drive is ook goed en begrijpelijk. Logisch zijn er damvrienden die hoog in de uitslagenlijst eindigen of zelfs kampioen worden en ook vrienden die onderaan eindigen in de ranglijst. Zijn er dan betere of… vul zelf maar in. Nee toch? Wij beoefenden damsport toch als vrienden onder elkaar, ieder naar zijn kunnen en gave. Als wij die instelling vasthouden en waarderen naar elkaar, houden wij elkaar vast. Dan pas heeft een denksportvereniging recht van voortbestaan. Zo… dat moest ik even kwijt!

 We zijn als damvrienden in de eindfase gekomen van de competitie en ondanks dat zichtbaar is wie eindigt als kampioen, was ook deze avond vol spanning.

In afd. 1. Was de partij van Willem Drenth tegen Gert Noteboom mooi, hoogstaand en spannend, ze gaven elkaar geen cadeautjes en speelden het knap uit naar een remise. Het zelfde mag ik zeggen van de partij Izak Mackloet tegen Rien Klink, ook daar was het wedstrijd gehalte hoog! Rien Klink had eerder al een inhaalpartij gespeeld tegen Hans Melaard en ook dat is een remise geworden.

In Afd. 2. Speelde Stoffel Keijzer tegen Bram Jelier. Stoffel was gul deze avond, hij deed Bram schijven cadeau die dan ook deze partij won. Wim Stolk trof Gert-Jan van der Velde. Deze partij ging ergens om, want bij winst van Gert- Jan, eindigt hij hoog in de eind ranglijst. Ze speelden een mooie wedstrijd die Wim ondanks hevig verzet niet kon winnen, hij keek steeds tegen een schijfje verlies aan en verloor, hij kwam die schijf tekort in het eindspel.

Harrie van Wijk speelde een dijk van een partij tegen Han Wolfert. Die moest echt alles uit de kast halen om niet te verliezen. Han overwoog zelfs Harrie remise aan te bieden. Het is te danken aan een fout van Harrie dat Han alsnog de punten mee naar huis kon nemen.

Leen Kemeling kreeg Leen de Rooy tegenover zich. Leen de Rooy maakte een flinke misser en gaf de partij uit handen. Leen de Rooy verloor, hij was duidelijk niet in goede vorm deze avond. Het is opmerkelijk dat de nieuw bijgekomen leden in één seizoen fors groeien in het damspel, dat beloofd nog wat voor het volgende jaar bij leven en welzijn. 

De partij Martin Meijer tegen Stoffel Keijzer is al eerder als inhaal wedstrijd thuis gespeeld, een partij die Martin heeft gewonnen. Jaap Jordaan was wel aanwezig maar had geen tegenstander. Wel hield hij de uitslagen nauw in de gaten want ook voor hem maakt het uit in de ranglijst wie er wint of verliest! 

Nu de uitslagen. Afd. 1. W. Drenth. 1-1 G. Noteboom. I. Mackloet. 1-1 M. Klink. M. Klink. 1-1 H. Melaard. Thuis gespeeld. Afd. 2. S.W. Keijzer. 0-3 A. Jelier. W. Stolk. 0-3 G.J. v d Velde. H. v Wijk. 0-3 Joh. Wolfert. L. Kemeling. 3-0 L. d Rooy. M. Meijer. 3-0 S.W. Keijzer. Thuis gespeeld. Groeten Joh. Wolfert.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant