Enthousiaste deelnemers aan een eerdere editie van de Koos Moerenhout Classic.
Enthousiaste deelnemers aan een eerdere editie van de Koos Moerenhout Classic.

Voorinschrijving 12e KMC geopend!

Algemeen 357 keer gelezen

Hoewel het weer nu nog niet uitnodigt voor een lange rit op de racefiets, heeft de organisatie van de Koos Moerenhout Classic de piketpalen geslagen en krijgt de 12e KMC weer vorm.

Zaterdag 25 mei 2024 wordt weer een van de gezelligste dagen van het jaar! Op deze dag zal de Koos Moerenhout Classic voor de 12e keer van start gaan. Reserveer deze dag dus vast in de agenda, want het belooft, als vanouds, weer een leuke fietsdag vol met gezelligheid! Vanaf 1 februari staat de inschrijving weer open via de website: koosmoerenhoutclassic.nl. 

Traditioneel wordt de KMC gereden in mei. De voorinschrijving is geautomatiseerd via Ideal. Het inschrijfgeld is ten opzicht van 2023 onveranderd gebleven; voorinschrijving bedraagt € 13,- . De dag inschrijving bedraagt € 17,- . Uiteraard inclusief verse koffie bij vertrek en een broodje hamburger bij terugkeer. Ook mag u van de KMC weer goed gevulde pauzeposten verwachten.

Route 155 vervalt
Voor 2024 zijn er een aantal kleine wijzigingen in de routes aangebracht. De 85 km route blijft grotendeels ongewijzigd. Alleen wat kleine aanpassingen om de route nog soepeler te laten verlopen. Ook de route van 125 km met Philipsdam, Oesterdam en Brabantse Wal blijft hetzelfde. Koos Moerenhout rijdt ook dit jaar weer de 125 km.. Het vertrek van Koos zal tussen half tien en tien uur plaatsvinden vanaf de Markt in Steenbergen. Burgemeester Ruud van der Belt is weer bereid gevonden om het startschot te geven. Ook diverse prominenten zullen dit jaar weer aansluiten. Welke dat jaar zullen worden is te volgen via de internetsite. De vorig jaar toegevoegde route van 155 km keert helaas niet terug. Deze route bleek niet echt een meerwaarde te zijn. Omdat deze extra route toch de nodige werkzaamheden met zich meebracht heeft de organisatie besloten deze te laten vervallen, mede omdat er voor de 175 km route een andere keuze is gemaakt.

route 85 KM
Het parcours van de 85 km route is bijna gelijk aan die van vorig jaar. Slechts een drietal kleine wijzigingen om de route nog vloeiender te maken. Vanwege de vele positieve reacties is deze route onaangetast gelaten. Net als de andere routes vertrekt deze tocht richting Dinteloord. Na 7 km, op de Zuidzeedijk, gaat deze route rechtdoor, waar de overige routes linksaf buigen. Het unieke van deze route is dat er geen dam in zit en u kunt genieten van open weiden, kronkelige Brabantse weggetjes en meer wegen door bosrijk gebied, alvorens weer aan te sluiten bij de andere routes. Deze route kent twee verzorgingsposten.

125 km
De 125 kilometer tocht is al jaren de favoriete afstand van de meeste deelnemers. Waar de 85 km route meer in west-Brabant vertoeft, duikt deze tocht Goeree Overflakkee en Zeeland in. Dijken en polders wisselen elkaar af. Mooie uitzichten over de fantastische waterwerken Philipsdam en Oesterdam. Het is grotendeels vlak, maar de wind is hier altijd de scherprechter. De finale loopt dan weer meer beschut, via de Brabantse wal terug naar Steenbergen. Deze route kent drie verzorgingsposten.

Nieuwe route van 175 km 
Voor 2024 heeft de organisatie gekozen voor een nieuwe route voor de kilometervreters. Dit jaar niet over de eilanden St Philipsland en Tholen, maar over Goeree-Overflakkee. Vanuit Steenbergen richting Dinteloord de Volkeraksluizen over bij Willemstad naar Oude-Tonge. Vervolgens door de open polders van Goeree naar Middelharnis om daarna koers te zetten richting Stellendam. Na de pauzepost(light) in Stellendam keert de route terug richting Philipsdam. Vanaf de Philipsdam komt de route dan weer overeen met de route van de 125km. Deze route kent vier verzorgingsposten.

Koos Moerenhout: “De KMC is weer al aan zijn 12e editie toe. Wij als organisatie doen er alles aan om de deelnemers een sportieve en gezellige dag te bezorgen. Doe dus mee aan een van de drie uitdagende tochten door ons mooie landschap en beleef de Brabantse gezelligheid onderweg en bij start/finish op de Markt.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant