Kunstenares Manouk van Eesteren (31) met de muurschildering met kernwaarden die ze maakte voor obs de Regenboog in Ooltgensplaat. Foto: Sam Fish
Kunstenares Manouk van Eesteren (31) met de muurschildering met kernwaarden die ze maakte voor obs de Regenboog in Ooltgensplaat. Foto: Sam Fish © Sam Fish

Obs de Regenboog heeft nieuwe muurschildering

Algemeen 617 keer gelezen

Maandag 15 januari was een mooie dag voor de leerlingen van obs de Regenboog in Ooltgensplaat. Niet alleen hadden ze een schoolplein vol sneeuw, er werd ook een nieuwe muurschildering onthuld!

Door Sam Fish 

Die muurschildering is gemaakt door Manouk van Eesteren (31). Ze is docent aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam en illustratrice. Sinds een paar jaar woont ze in Den Haag, maar oorspronkelijk komt ze uit Nieuwe-Tonge. “En mijn ouders wonen hier in Ooltgensplaat, dus dit is een thuiswedstrijd voor mij”, vertelt ze enthousiast. “Ik vind het echt een hele eer dat ik de muurschildering mocht maken voor de school.”

In de muurschildering zijn de kernwaarden van de school verwerkt. “Het logo van de school is natuurlijk een regenboog, dus ik was meteen geïnspireerd. Ik wist gelijk dat ik iets met de lucht wilde doen en dingen die je daar kunt vinden. Het ontwerpt is wel een paar keer veranderd, maar het idee is hetzelfde gebleven. Ik ben er heel trots op en ik hoop dat de kinderen er ook blij mee zijn.”

Kernwaarden
De school in Ooltgensplaat heeft een viertal kernwaarden. Die staan natuurlijk in de schoolgids, maar dat maakt geen indruk, vindt ook de medezeggenschapsraad. “Nu de kernwaarden zo verwerkt zijn in een muurschildering, zijn ze veel duidelijker. De schildering is in de hal waar iedereen elke ochtend binnenkomt, dus je wordt er ook elke dag opnieuw aan herinnerd. En het ziet er ook nog eens heel leuk uit. Ja, wat wil je nog meer?”

Zo is er de kernwaarde samenwerken. Daarbij zijn luchtballonnen gemaakt die samen moeten werken om verder te komen. Plezier is een plaatje van aliens op de maan en veiligheid is een huisje, want om je veilig te voelen moet je je thuis voelen. Tot slot is er betrokkenheid en daarbij heeft Manouk twee vogels geschilderd. “Een ijsvogel en een flamingo. Beiden komen voor op Goeree-Overflakkee en in de schildering zijn ze met elkaar in gesprek en kijken ze naar elkaar om.”

Onthulling 
Leerlingen Vere (10) en Jara (11) zitten in de leerlingenraad van de school en mochten helpen bij het onthullen van de muurschildering. “Hij is heel mooi”, laten ze weten. “Het is goed om af en toe weer even te zien wat de kernwaarden zijn. Dan kun je daar ook weer rekening mee houden als je in de klas zit. En de hal is nu veel mooier om te zien.”

Maar zij zijn niet de enigen die het een mooie muurschildering vinden. Want bij de onthulling werd gevraagd wat de leerlingen van de leerlingenraad ervan vonden. Daar klonk een unanieme “Mooi!” als antwoord.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant