Mevrouw Tanis kreeg de burgemeester op bezoek.  Foto: Sam Fish
Mevrouw Tanis kreeg de burgemeester op bezoek. Foto: Sam Fish © Sam Fish

Mevrouw Tanis viert 104de verjaardag

Algemeen 432 keer gelezen

“Gezond maar oud,” dat is hoe mevrouw Cornelia Tanis zichzelf omschrijft, drie dagen na haar 104de verjaardag. Die vierde ze met haar woongroep in de Vliedberg in Ouddorp.

Door Sam Fish 

Ze woont inmiddels zeven jaar in de Vliedberg, maar sinds februari van dit jaar woont ze op een woongroep. Ondanks het vele bezoek dat ze elke dag krijgt, was haar appartement te eenzaam. Ze wilde meer mensen om zich heen. En dus werd er een verhuizing in gang gezet. “Het is hier heel fijn. De hele dag door lopen er mensen over de gang en die komen ook even binnen bij me. En de andere bewoners van de groep komen regelmatig een praatje maken. Het is heel fijn op de groep,” laat mevrouw Tanis weten. En de band van die groep werd afgelopen zomer nog hechter toen ze viel in haar kamer. Er kwam altijd wel iemand even binnen om te kijken hoe het met haar ging.

Door die val was het niet zeker of ze haar verjaardag zou halen, maar mevrouw Tanis is een sterke vrouw. Die laat zich niet zomaar tegenhouden door een val. Door de lange bedrust kan ze niet meer lopen, haar spieren doen het niet meer. Maar verder is ze er volledig bovenop gekomen. En zo kon ze op zaterdag 18 november haar verjaardag vieren met de groep. “We hadden lekker taart voor iedereen en ik had paling besteld,” want wie jarig is, mag kiezen wat er gegeten wordt. “Het was heerlijk en heel gezellig. Ik heb echt genoten.”

Ook de burgemeester kwam nog even op visite. “Ik ben heel blij om te zien dat u er nog altijd zo goed uitziet. Van harte gefeliciteerd met deze prachtige verjaardag.” Mevrouw Tanis vond het erg leuk dat de burgemeester er was. “U doet goed werk voor veel mensen. Daar mag u trots op zijn. Gaat het goed met u? Ik weet dat u kanker heeft gehad.” Hierop moest de burgemeester glimlachen. “U bent goed op de hoogte mevrouw Tanis, maar bedankt. Het gaat goed met mij, dankuwel. Fijn dat het met ons beiden zo goed gaat.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant