Ook bij de opening van het stembureau is er optimale samenwerking.
Ook bij de opening van het stembureau is er optimale samenwerking.

Stad Aardgasvrij: de stembureaus zijn geopend t/m 30 juni

Algemeen 315 keer gelezen

Stad aan ‘t Haringvliet- De eerste stemmer stond zaterdag 3 juni al voor de deur, voordat wethouder Jaap-Willem Eijkenduijn samen met Stella Braber, voorzitter van de Dorpsraad, het stembureau officieel geopend hadden. Een positief voorteken?
Na zes jaar intensieve voorbereiding wordt de periode tussen 3 en 30 juni de meest cruciale en meest beslissende van al deze jaren. Ruim 630 inwoners van Stad kunnen hun stem, voor of tegen de overstap van aardgas op groene waterstof, uitbrengen.

Feestelijk moment
‘Spannend’ was het sleutelwoord van de wethouder. Alle betroken partijen houden hun ‘fingers crossed’. ‘Trots’, was het sleutelwoord van Stella Braber. Trots dat je als aanjager van het proces een footprint kan zetten, die nationaal en internationaal met grote belangstelling wordt gevolgd. Beiden knipten het lint door. Het begin van wat hopelijk een historische exercitie gaat worden.

Stemmen
In een tijdsbestek van ruim 3 weken wordt het resultaat van het project ‘Stad Aardgasvrij’ beslist. Een uitgebreide voorlichtingscampagne ging eraan vooraf. Met het opstellen van het schouwrapport werd het voor iedere Stadtenaar klip en klaar duidelijk welke aanpassingen in hun huis moeten worden verricht en wat de financiële consequenties ervan zijn. In vrijwel alle gevallen is de uitkomst: ‘de aanpassingen kosten niets’.
En nu is het zover. 70% van de stemgerechtigden moeten ‘ja’ zeggen. De eerste stemmers hebben dat al gedaan. Nu de anderen nog. Uiteraard wordt op een grote opkomst gerekend. Niet stemmen betekent automatisch ‘nee’. Laat uw stem dus niet verloren gaan. De mogelijkheden tot stemmen staan in de informatiebrochure op pag. 21. Of raadpleeg wwww.stadaardgasvrij.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant