Afbeelding

Hersenletsel: Thuis begint het pas!

Algemeen 616 keer gelezen

Donderdagavond 8 juni organiseert Stichting ZIJN in samenwerking met Stichting MEE een voorlichtingsbijeenkomst over niet aangeboren hersenletsel.

Ad van Dongen van de patiëntenvereniging Hersenletsel Zuid-Holland zal deze avond verzorgen. Belangstellenden zijn van harte welkom in het Wijkcentrum, Doetinchemsestraat 27, Middelharnis.

De gevolgen van hersenletsel zijn groot. In een fractie van een seconde staat het leven op zijn kop. Ruim 140.000 mensen krijgen hier jaarlijks mee te maken door een beroerte of een ongeluk.  Na een ziekenhuisopname volgt voor sommigen een revalidatieperiode en begint het leven met de gevolgen van het niet aangeboren hersenletsel. Thuis kom je deze gevolgen tegen, wat doet het met je, hoe kun je hiermee omgaan? 

Hersenletsel krijg je niet alleen. Ook de partner, naasten en omgeving hebben te maken met de impact van het letsel. Vaak een zoektocht, waar vind je de ondersteuning, wat is er nodig?

Tijdens de bijeenkomst wordt informatie gegeven over de oorzaken, gevolgen en de impact van niet aangeboren hersenletsel. Ervaringsdeskundigen zullen de impact van hersenletsel op hun leven delen en met de aanwezigen in gesprek gaan.

Inloop vanaf 19:15 uur met koffie en thee
Bijeenkomst van 19:30 uur tot 21:30 uur

Graag uiterlijk 1 juni opgeven bij e.claase@zijngo.nl of via 0187-483366, deelname is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant