Marieke Brouwers komt zegevierend over de finish.
Marieke Brouwers komt zegevierend over de finish.

Vierde editie GO Triathlon Brouwersdam groot succes!

Algemeen 736 keer gelezen

Afgelopen zaterdag werd op de Brouwersdam, nabij Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam de GO Triathlon Brouwersdam georgansieerd. Onder perfecte omstandigheden legden ruim 650 atleten hun wedstrijd af.

Robert de Korte uit Maastricht schreef de langste afstand, de Brouwersdam90, op zijn naam. De geboren Rozenburger had na 1 kilometer zwemmen, 79 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen een eindtijd van 2.50.24 uur en finishte daarmee tweeënhalve minuut voor de pas negentienjarige nummer twee, Sem Kroonen. De duitse atleet Per van Vlerken werd fraai derde.

De Korte kwam als vijfde uit het Grevelingenmeer, waar hij 1000 meter had gezwommen. Tijdens het fietsen van de 79 km nam hij de regie in de wedstrijd over. Op het winderige parkoers op de Brouwersdam poetste hij z’n achterstand weg en bouwde hij aan een voorsprong van enkele minuten. Bij het lopen van de afsluitende 10 kilometer consolideerde hij die veilige marge met gemak.

Marieke Brouwers - een mooie naam voor deze wedstrijd - zegevierde bij de vrouwen. Opvallend was dat de Tilburgse pas elfde lag aan het einde van het zwemmen. Met 19.12 minuten zat ze op dat moment bijna vier minuten achter op koploopster Anna de Wit. Maar op het tweede en derde onderdeel trok ze fel van leer. Ze had zowel de snelste fietstijd als de snelste looptijd van iedereen en won in 3.13.58. Julia de Leeuw werd tweede in 3.21.02. 

Snelste Flakkeese atleet was Adamo Tanis uit Goedereede. Hij werd 30e en 2e in zijn categorie Heren40.

Op de kwart triatlon zegevierde de Belg Kevin Strubbe in 2.01.35. Annabel Wouters uit Oosterhout won bij de vrouwen in 2.19.29.

Marco Franzen was de snelste Flakkeese atleet. Hij werd 18e overall in een tijd van 2.21.39

Snelste Flakkeese dame was Janita van der Have uit Nieuwe-Tonge. Zij werd 5e overall (2e Dames50)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant