Afbeelding

Café ‘t Parlement aan de haven van Middelharnis weer open

Algemeen 4.453 keer gelezen

Na bijna twee jaar dicht te zijn geweest is de deur weer van het slot en de oude naam weer afgestoft. Misschien herkent u de naam van vroegere tijden, toen ‘t Parlement al een begrip was aan de haven. In 2001 werd het overgenomen en omgedoopt tot Cajun Cabin. Daarna diende het opeenvolgend als kroeg genaamd Dock 5, ‘t Havencafé en tapasrestaurant Nr. 5. In coronatijd sloten de deuren, om nu als privé café weer in oude glorie hersteld te worden.

Het concept? Een club van Parlementariërs, oftewel enthousiaste horecaliefhebbers, die als hobby laagdrempelig lokale gezelligheid organiseren. Samen met in totaal maximaal twintig mannen en vrouwen van het eiland zorgt de familie Keuvelaar zo voor leven aan de haven en een goedgevulde agenda. Winst maken is geen doel op zich, wel een middel om te zorgen dat ‘t Parlement ook op de lange termijn een sociale ontmoetingsplek kan blijven. Alles wat er overblijft wordt dus geïnvesteerd in de locatie.

Als het open-bord in het raam brandt, is de kroeg open toegankelijk. Het streven is om in ieder geval elk weekend een dag open te zijn voor een avondje barhangen of af en toe een dinertje. Op de website en via Instagram wordt de agenda voor de komende periode steeds gedeeld. ‘t Parlement is ook af te huren voor een feestje of professioneel gebruik.

Parlementariërs zijn nog van harte welkom. Deze rol houdt in dat je 4 keer per jaar een open avond organiseert in de kroeg of ‘t restaurant. In ruil hiervoor kun je kosteloos zelfstandig gebruikmaken van de locatie wanneer je wilt en de agenda dit toelaat. Denk hierbij aan de verjaardag vieren van vrienden of familie, een vrijmibo houden of gezamenlijk een sportwedstrijd kijken. Als je hier enthousiast van wordt, hoort ‘t Parlement graag van je!

Meer weten? Kijk op www.tparlement.com of www.instagram.com/cafetparlement/ 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant