Hanna Manokina en Solomia
Hanna Manokina en Solomia

Dubbelconcert

Algemeen 595 keer gelezen

Cultureel Trefpunt Voorne aan Zee organiseert in het kader van de Cultuurweek in Hellevoetsluis op Donderdag 23 maart 2023 een bijzonder dubbelconcert.

Als eerste speelt Hanna Manokina, geboren in Kyiv en die al een jaar in ons land verblijft met haar dochtertje, de kleine violiste Solomiia en haar moeder Nataliia. Hanna haalt na haar studie aan de National Music Academy of Ukraine haar Master in compositie. In 2020 ontvangt dr. Hanna Manokina de Victor Kosenko Staatsprijs voor haar werk voor kinderen en jongeren. Met haar virtuoze spel laat zij ons de muziek uit haar geliefde Oekraïne ontdekken alsook haar eigen composities. Voor vriendin Olga Annenko, toneelschrijfster die in Frankrijk verblijft, heeft Hanna verschillende muziekstukken geschreven onder meer “Cette foutue triste vérité” en “La Fleuriste de l’Avenue de Paris”. Schrijven in woorden of met klanken, creëren is ook verzet.

Bij het tweede deel van het concert neemt Robert Vrijland aan de vleugel plaats. Hij is geen onbekende in Hellevoetsluis. Zijn pianospel is karaktervol en natuurlijk te noemen. In 1996 behaalt Robert het diploma uitvoerend musicus HBO oude stijl. Na de Holland Music Sessions in 1999 en 2000 in Bergen verzorgt Robert een aantal pianorecitals. Vele concerten in Nederland en in het buitenland volgen, waarbij Robert als solist en in diverse kamermuzieksamenstellingen optreedt. Zijn uitgebreide repertoire maakt hem bij het publiek erg geliefd. Het dubbelconcert vindt plaats in de Dorpskerk in Hellevoetsluis-Nieuwenhoorn, aan de Dorpstraat 14. Aanvang: 20:00 uur, de kerk is vanaf 19:30 open. Kaarten aan de kerk kosten € 15,-- (2e kaart gratis). Gratis entree voor kinderen tot 18 jaar. 

Op de foto hieronder: Robert Vrijland

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant