Afbeelding

WFB loopt in het mes van NBSVV

Algemeen 639 keer gelezen

Na een roerige week waarin er werd verloren van de naburige rivaal en trainer Leo de Geus opstapte, hoopte WFB tegen de hekkensluiter de punten op Sportpark de Kruse te houden. Maar ook dat bleek te hoog gegrepen.

Al na zes minuten keken de Ouddorpers tegen een achterstand aan. Na een scrimmage claimden de spelers van NBSVV hands en een penalty, maar die strafschop hadden ze helemaal niet nodig. De voorzet van Antônio Fernandes Costa Neto, die daarop volgde, werd simpel binnengetikt door Alysson Cordeiro Demetrio, nadat keeper Max Wegereef de bal had losgelaten.

In de eerste helft had WFB wel het meeste overwicht, maar dat betaalde zich niet direct uit in grote kansen. Na 20 minuten zagen we een spaarzame uitbraak. Simon Bremer werd vrijgespeeld in het strafschopgebied en vervolgens onreglementair van de bal afgehouden door Thijs Moree. Scheidsrechter Tim van Diest wees daarop naar de stip en dit buitenkansje werd keurig verzilverd door Bremer.

Nog geen drie minuten later stond WFB zelfs 2-1 voor. Een hoekschop van Bryan Westhoeve was een prooi voor Stan van Lenten, die de Ouddorpers op voorsprong kopte. Zo leek er lange tijd geen vuiltje aan de lucht. Zeker niet toen Bremer vlak voor rust zelfs de kans kreeg om de voorsprong uit te bouwen. Een voorzet van Van Lenten werd door de Ouddorpse spits overgeschoten.

Na rust kantelde het spelbeeld echter volledig en is WFB, op de slotminuut na, niet meer bij het doel van de tegenstander geweest. Bij de eerste mogelijkheid voor de uitploeg was het direct raak. William Benard wist weg te draaien bij zijn directe tegenstander en verraste keeper Wegereef in de korte hoek. Daarmee trok hij de stand weer gelijk.

WFB kon maar moeilijk overweg met deze nieuwe werkelijkheid en het lukte dan ook niet om een geslaagde aanval op te zetten. NBSVV bij het doel vandaan houden was al lastig zat. De prijs die het daarvoor moest betalen was hoog: de ervaren verdediger Niels Breen, die in het dagelijks leven vaak in houthakkersblouse ten tonele verschijnt, vloog er op het veld tweemaal met de botte bijl in. Hierdoor kwam WFB kort voor tijd met 10 man te staan.

Bij NBSVV roken ze de kans op en driepunter en in de laatste minuut sloegen ze ook toe. Een droge knal van Gerben Kolthof besliste de wedstrijd. WFB kreeg in de slotseconde nog wel een vrije trap, maar die verdween in een wirwar van spelers. Daarmee eindigde de wedstrijd in een 2-3 overwinning voor NBSVV en wachten de Ouddorpers nog steeds op hun eerste overwinning sinds 3 december 2022.