Keeper Jermo van der Zant met een van zijn reddingen.

FIOS wint thuis van Brouwershaven

Algemeen 721 keer gelezen

Winnen was de opdracht van trainer John van Leeuwen van FIOS thuis tegen Brouwershaven. De eerste competitiewedstrijd vorig jaar werd het 2-2 en één punt was zaterdag geen optie.

Door Piet Bakelaar

Achthuizen. Al binnen twee minuten kwam FIOS op voorsprong toen een corner van Marijn Huibrechtse werd gekopt door Joris Buijs. De bal kwam voor de voeten van Erwin de Jong die het probeerde met een omhaal en bereikte met enig fortuin Alex Semedo, die zich vrijspeelde, en de bal langs de verslagen keeper schoot. 1-0.
Een schot van Sander van Poppelen was te zwak en Marijn Huibrechtse schoot, na aangeven van Joris Buis in het zijnet. Aan de andere kant ging een schot van Cas van der Meer over. Na 12 minuten viel de gelijkmaker. Justin de Bruine mocht vanaf de rechterkant naar binnen komen en schoot de bal vervolgens onder Jermo van der Zant in het doel. 1-1.

FIOS was het even kwijt en Brouwershaven rook bloed maar de verdediging en keeper Jermo van der Zant stonden hun mannetje. Na een half uur opnieuw de voorsprong van FIOS. Het was Marijn Huibrechtse die opnieuw Alex Semedo vond in het strafschopgebied en opnieuw wist de spits zich goed vrij te spelen en de bal tegen de touwen te jagen. 2-1.
Vijf minuten later was het opnieuw raak. Alex Semedo gaf de bal mee aan Erwin de Jong die binnen de beruchte lijnen onderuit werd getikt door Luuk Mabelis. Penalty. Marijn Huibrechtse stuurde de keeper naar links en schoot de bal rechts in het doel. 3-1.
Even later was het Erwin de Jong die een voorzet van Joris Buijs vanaf de vijf meterlijn over schoot. Een inzet van Erwin de Jong werd uit de doelmond gewerkt en bij een schot van Marijn Huibrechtse had de keeper twee vuisten nodig.

De tweede helft
In de tweede helft was er de te verwachten druk van Brouwershaven. Binnen tien minuten mocht Brouwershaven vijf corners nemen maar de verdediging gaf geen krimp. Een schot van Jerom Theijssen uit de 2e lijn werd door Jermo van der Zant uit de kruising getikt. Nog geen minuut later ging een kopbal van Francois Marteijn in de linkerhoek en werd het 3-2. Een corner werd door Joris Buis keurig terug gekopt maar het schot van Sander van Poppelen ging over. Aan de andere kant wist Jermo van Zant een inzet van Tim van der Meer onschadelijk te maken. In de 65e minuut werd Joris Buijs aangespeeld in het strafschopgebied. Hij draaide zich goed vrij en schoot de bal in het doel. 4-2.
In de 70e minuut werd een corner van Marijn Huibrechtse in eerste instantie weggewerkt maar toen de bal, net buiten het strafschopgebied, voor de voeten van Sander van Poppelen kwam haalde hij in een keer verwoestend uit en schoot FIOS op een 5-2 voorsprong.

Brouwershaven gaf zich nog steeds niet gewonnen en Jarno van der Zant kwam goed uit zijn doel bij een diepe bal op Cas van der Meer. Een voorzet vanaf rechts werd door Simon Baatenburg maar net naast gekopt. In de blessuretijd verdween een zondagsschot van Francios Marteijn via de onderkant van de lat nog in het doel en bracht daar mee de eindstand in deze vermakelijke wedstrijd op 5-3.
De uitstekend leidende scheidsrechter Rick Wisse gaf tweemaal geel aan Brouwershaven.

Trainer John van Leeuwen was uitermate blij met de overwinning. Ik had er van tevoren op gehamerd dat deze wedstrijd gewonnen moest worden. De ploeg heeft gestreden tot het laatste fluitsignaal en ik kan alleen maar complimenten geven. Zelfs met de invallers verzwakten we niet. Het geeft perfectief voor de wedstrijd tegen Wolfaartsdijk volgende week.

Trainer John van Leeuwen gaat FIOS aan het eind van het seizoen verlaten dit is na goed overleg met het bestuur besloten. Volgend seizoen gaat hij aan de slag als coach van Simonshaven waar hij de huidige coach/speler gaat assisteren.

Alex Semedo, die twee keert scoorde, aan de bal.