Afbeelding

Foto van vroeger

Algemeen 506 keer gelezen

Heel veel reacties op onze vraag wat er precies gebeurde toen een busje van de veerboot gleed en drie mensen verdronken. Het nieuws haalde zefs de kranten in Haarlem en Winterswijk,en landelijke bladen als Trouw, maar in de regio was er weinig over te vinden..
Op 9 mei 1964 gebeurde er een tragisch ongeluk, net voor het binnenvaren van de haven van Middelharis. Een VW busje sloeg overboord van de veerboot Stad Zierikzee en zonk 48 meter diep waarbij alle drie de inzittenden uit Rottterdam Zuid verdronken. De drie (vader en zoon Guddens en Kees van der Made gingen elke zaterdag vissen op Flakkee met een busje  naar de veerboot.  Sommigen denken dat het busje overboord sloeg door de sterke golfslag bij het binnenvaren  van de haven,maar een bemanningslid, vertelt dat de motor van het busje te vroeg werd gestart en dat men was vergeten dat de versnelling nog in de ‘achteruit’ stond..Hierdoor ‘reed’ het busje het Haringvliet in. Toen enkele dagen later het busje werd bovengehaald, waren er geen inzittenden meer te vinden.,Twee ervan werden enkele dagen later gevonden. De derde persoon vader Willem Guddes, werd een jaar later gevonden bij baggerwerkzaamheden met een zandzuiger. Zijn dochter Riet, verloor die dag in één klap haar vader en enige broer, Bootsman Buth verkocht hen de kaartjes en bevestigde nog dat er drie mensen in het busje zaten.Ze werden nog gewaarschuwd niet in het busje te blijven zitten.. Volgens onze informatie zjn alledrie de stoffelijke overschotten naar Rotterdam gebracht. Op de foto die we van Bart Driece kregen ziet u het optakelen van het lege busje, enkele dagen later. Dank ook aan Jan Koppenaal die ons een bijzondere foto stuurde van de sloop van de Schelde in 1967 .  Die foto plaatsen we volgende week en dan laten we de RTM voorlopig even rusten als onderwerp..

WIe de foto van deze week digitaal wil ontvangen of zelf iets in wil sturen kan volstaan met het sturen van een mail naar leoblok@kpnmail.nl en de rest gaat vanzelf.

Uit de krant