Afbeelding

Sempre Crescendo huldigt jubilarissen

Algemeen 1.248 keer gelezen

Sinds jaar en dag organiseert Koninklijke Muziekvereniging Sempre Crescendo uit Middelharnis-Sommelsdijk op Oudejaarsochtend een gezellige eindejaarsbijeenkomst voor alle leden en hun aanhang. Door corona kon deze bijeenkomst tot twee keer toe niet worden gehouden, maar afgelopen Oudejaarsochtend was het weer gezellig druk in De Notenkraker, het verenigingsgebouw waarvan Sempre alweer meer dan 40 jaar dankbaar gebruik maakt.

De Oudejaarsbijeenkomst kent een aantal vaste onderdelen, zoals samen een uurtje musiceren en het nuttigen van een aantal onvermijdelijke oliebollen. Tevens wordt er teruggekeken op het afgelopen muzikale jaar, en daarbij hoort ook dat de jubilarissen die de vereniging dat jaar kent worden gehuldigd. Dit jaar viel deze bijzondere eer te beurt aan maar liefst vier muzikanten.

Als eerste werd saxofoniste Gerdy Ramakers gehuldigd. Zij is 25 jaar muzikant en begon haar carrière bij een orkest in Limburg. Daarna verhuisde ze voor werk naar Zeeland en speelde Gerdy enige tijd bij muziekvereniging Euphonia uit Goes, om een jaar of tien geleden – opnieuw vanwege een verhuizing – de overstap te maken naar Sempre.

Vervolgens was het de beurt aan Filip den Eerzamen, die inmiddels alweer 40 jaar muzikant is. Filip is niet alleen de solobugel en concertmeester van het orkest, maar maakt ook al geruime tijd deel uit van het bestuur van de vereniging waar hij zich – ondernemend als hij is – onder meer bezig houdt met het werven van de broodnodige sponsors.

De laatste twee jubilarissen vormen binnen Sempre, maar ook ver daarbuiten, een begrip: Arie Noordijk en Pim Schrijver. Beide heren zijn inmiddels 60 respectievelijk 65 jaar (!) muzikant en speelden lange tijd samen op achtereenvolgens cornet en trompet, maar onlangs maakte Pim de overstap naar de bugel. In het verleden namen Arie en Pim regelmatig met groot succes deel aan solistenconcoursen en ook nu nog nemen ze vaak een solistische passage voor hun rekening. Ook maakten ze allebei geruime tijd deel uit van het bestuur van Sempre, waarbij Arie enkele jaren voorzitter is geweest en Pim secretaris. Met recht twee steunpilaren binnen de vereniging!

Alle jubilarissen ontvingen een oorkonde met bijbehorende speld van de Zuid-Hollands Bond van Muziekverenigingen, samen met de felicitaties en een mooie bos bloemen namens de gehele vereniging.

Tot slot werd er ook afscheid genomen van een muzikant. Na een lidmaatschap van ruim 30 jaar, waarin hij trouw de repetities en optredens bezocht, gaat Patrick de Blok vanwege een verhuizing Sempre verlaten. Hij kreeg als blijk van waardering een mooi sieraad overhandigd. Gelukkig gaat Patrick door met muziek maken en wel bij een heel beroemd orkest namelijk de Jostiband!

De muzikanten van Sempre zijn het nieuwe jaar inmiddels begonnen met het voorbereiden van een aantal mooie concerten. Zo krijgt het fanfareorkest op 25 maart a.s. bezoek van Harmonie Orkest Vleuten en zal op donderdag 6 juli a.s. weer het havenconcert ‘Musica Nautica’ worden georganisee

Uit de krant