Meer assortiment en meer gemak in vernieuwde winkel
Meer assortiment en meer gemak in vernieuwde winkel

Coop Ooltgensplaat heropent als PLUS

Algemeen 2.090 keer gelezen

Ooltgensplaat – Op woensdag 16 november opent de voormalig Coop-supermarkt aan het Weespad 33 met een nieuwe naam op de gevel: PLUS Van den Houten Ooltgensplaat. Met méér assortiment, scherpe prijzen en een geheel nieuw kassapark met zelfscanmogelijkheden.

Ook op Goeree-Overflakkee maakt Coop-oranje plaats voor het groen van PLUS. Wie al langer in de buurt van het Weespad woont, kan zich de vorige verbouwing nog wel herinneren. In 2019 veranderde niet alleen de formulenaam – van EMTÉ naar Coop – maar was er ook een ondernemerswissel.

Lennart van den Houten, ondernemer PLUS Ooltgensplaat: “Dat was voor veel medewerkers en klanten even wennen. Nu - sneller dan verwacht - wordt onze winkel alweer helemaal opgefrist. Straks zijn we weer helemaal up-to-date. De overgang is nu minder ingrijpend. Ik blijf, samen met mijn team. Na de opening staan alle vertrouwde gezichten weer klaar voor onze klanten. We kijken allemaal erg uit naar de heropening. Naast een nieuwe look, breidt het assortiment flink uit. Zowel versproducten als kruidenierswaren. De prijzen zijn scherp. En de acties ook. Zoals het sparen voor de boodschappendoos, dat kennen onze vaste klanten vast nog uit de EMTÉ-periode.”

Ambachtelijk en vers
Eerlijke producten voor een eerlijke prijs krijgen een hoofdrol bij PLUS Van den Houten Ooltgensplaat. De winkel is gevuld met veel vers: het assortiment groenten, fruit, verse kruiden en brood is nog groter dan voorheen. Ook voor verantwoorde vis, verantwoord kwaliteitsvlees, biologische zuivel en Fairtrade-huismerkproducten is de klant bij PLUS Ooltgensplaat aan het juiste adres. 

Daarnaast zet PLUS Ooltgensplaat in op service en gemak. Lennart: “We hadden nog geen mogelijkheden om zelf boodschappen te scannen en af te rekenen. Dat hebben we straks wel. Zowel zelfscankassa’s als handscanners. Ook online boodschappen doen blijft mogelijk bij ons, sinds kort bezorgen we thuis met een volledig elektrische bus. Gemakkelijk én groen.”

Opening mét 1 minuut gratis winkelen
De winkel is één week dicht om de veranderingen te verwezenlijken. Op de feestelijke openingsdag - woensdag 16 november om 9:00 uur - heet de supermarkt iedereen van harte welkom om te komen kijken. De eerste 200 klanten krijgen een slagroomtaartcadeau én er zijn mooie prijzen te winnen bij de openingsloterij, waaronder een minuut gratis winkelen. Ook in de weken na de openingsdag is het de moeite waard om langs te komen. Naast speciale openingsaanbiedingen, komt er onder meer een Rad van Fortuin, een ballonnenclown en een foodtruck waar klanten wat lekkers kunnen halen.

Fusie tussen Coop en PLUS
Sinds begin 2022 zijn Coop en PLUS gefuseerd. Een gevolg van de fusie is dat alle Coop supermarkten gefaseerd worden omgebouwd naar PLUS winkels. In drie jaar tijd veranderen ruim 300 winkels van kleur: Coop oranje wordt PLUS groen. In 2022 is het de beurt aan de eerste 70 winkels, waaronder PLUS Ooltgensplaat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant