Redding Jermo van der Zant.

FIOS thuis ten onder tegen Wolfaartsdijk

Algemeen 1.028 keer gelezen

Een wedstrijd met twee gezichten afgelopen zaterdag tussen FIOS en Wolfaartsdijk. Had FIOS in de eerste helft niets te vertellen in de tweede helft was dat Wolfaartsdijk.

Door Piet Bakelaar

Achthuizen. Vol goede moed trok FIOS ten strijde tegen het bezoekende Wolfaartsdijk. Keeper Jermo van der Zant greep tot twee goed in bij voorzet van Kevin Degado Alves en een kopbal van Rudy Ridderhof. Na een klein kwartier schoot Winston Wleh een afvallende bal stijf in de kruising. 0-1. Een kopbal van Martin Westdorp ging via Jermo van der Zant naast. Na een half uur kwam Wolfaartsdijk op 0-2. Bij een vlot lopende aanval kreeg FIOS geen vat op de bal en toen de bal aan de linkerkant bij Stijn Zandbergen kwam krulde hij de bal in de verre hoek. 0-2. Aan de andere kant werd een schot van Joran Hagens gepakt door de keeper. Bij een corner van Marijn Huibrechtse claimde FIOS een strafschop van wege vermeend hands maar de leidsman vond dit niet. In de tweede helft een ander FIOS.

De tweede helft
Kwamen ze in de eerste helft nauwelijks aan voetballen toe in de tweede helft liepen de combinaties wel. Na twee corners voor FIOS die niets opleverde was het aan de andere kant wel raak. Ruben Kloet werd aan de linkerkant diep gestuurd en de breed geplaatste bal werd door Rudy Ridderhof vanaf de rand van het strafschopgebied onhoudbaar binnengeschoten. Nog geen minuut later viel de aansluitingstreffer. Stephan Hellemont ging aan de rechterkant op de solotoer en werd door Martin Westdorp onreglementair onderuitgehaald binnen de beruchte lijnen. Penalty. Marijn Huibrechtse schoot de bal onberispelijk binnen. 1-3. Vijf minuten later was het opnieuw raak. Een verre ingooi van Joran Hagens werd door Alex Semedo op de vijf meter lijn goed onder controle gebracht en vanuit de draai liet hij keeper Mathijs Bosch kansloos. 2-3. In de 65e minuut was het opnieuw Stephan Hellemont die aan de aandacht van zijn naaste3 belager ontsnapte vrij voor de keeper wist Mathijs Bosch met een fantastische redding een doelpunt te voorkomen. Een kopbal van Stijn Zandbergen werd goed gepakt door Jarno van der Zant. Na vijf kwartier werd Stephan Hellemon topnieuwe onderuitgehaald binnen de beruchte lijnen. Penalty FIOS. Opnieuw mocht Marijn Huibrechtse aanleggen alleen stond het vizier niet op scherp en ging de bal naast. In de 80e minuut speelde Joris Buijs zich goed vrij op het middenveld. Met een stak schot vanaf 24 meter schoot hij de bal onhoudbaar in de linkerhoek. 3-3. Bij een voorzet van Alex Semedo kon de keeper nog maar ternauwernood de bal onderscheppen voordat Erwin de Jonge binnen kon koppen. In de 85e minuut de kater. Bij een corner vanaf de linkerkant werd spits Rudy Ridderhof vrijgelaten en kopte hij de bal cross tegen de touwen. 3-4. Ondanks de zes minuten blessuretijd lukt het FIOS niet meer het tij te keren. Trainer John van Leeuwen van FIOS vond dat zijn ploeg in de eerste helft totaal was overlopen en staat bij rust gelukkig maar 0-2. In de tweede helft zijn we 4-3-3 gaan spelen en zijn we zelf aan het voetballen. Vooral op onze rechtsbuiten Stephen Hellemont hadden ze totaal geen vat en krijgen we terecht twee penalty’s. Komen terug tot 3-3 en moet je eigenlijk de 4-3 maken en zelfs de kans op 5-3. Maar dan toch krijg je met de 3-4 het deksel op je neus en sta je met nul punten. Op basis van de tweede helft zie ik perfectief voor de toekomst.

In de week van de scheidsrechters blies de leidsman deze middag een puike partij en waren de gegeven penalty’s en de gele kaarten volkomen terecht. Een pluim voor scheidsrechter Harry Janssen was dan ook zeker op zijn plaats.

Penalty Marijn Huibrechtse. 1-3. Keeper Mathijs Bosch kansloos.