Het vermogen van dit windpark levert met ca. 87.500 MWh genoeg schone energie voor zo'n 35.000 huishoudens
Het vermogen van dit windpark levert met ca. 87.500 MWh genoeg schone energie voor zo'n 35.000 huishoudens

Feestelijke opening Windpark Piet de Wit

Algemeen 401 keer gelezen

Op 8 oktober organiseert Coöperatie Deltawind in samenwerking met natuurspeelplaats de Bûûtenplaets, de feestelijke opening van Windpark Piet de Wit (Ooltgensplaat). Er is die dag bij de Bûûtenplaets van alles georganiseerd voor de omgeving. Met als hoogtepunt een theatervoorstelling van Hakim, bekend van Sesamstraat. 

Het feest start om 10:30u en de afsluiter is de theatervoorstelling van Hakim. Met gratis workshops van 10:30u tot 13:00u. Voor alle kinderen wel iets leuks te beleven. Maak een kunstwerk van een vlieger, ga lekker gamen bij house of Esports of maak een gezonde snack bij de SugarFighters. Er zijn in totaal 6 workshops waaruit gekozen kan worden.

Ook kun je je laten schminken en er is een luchtkussen. Een foodtruck om wat te drinken of te snacken is aanwezig, ook gratis. Om 13:30u wordt het windpark officieel geopend en dat doen ze met zijn allen! Om 14:30u is de aanvang van de theatervoorstelling “Hakim op z’n best”, vrij toegankelijk. Ook met slecht weer is rekening gehouden. De Bûûtenplaets vind je bij de Galathese Haven, Ooltgensplaat. 

Het bestaande Windpark Piet de Wit is vervangen door nieuwe, grotere turbines. Ze noemen dat opschalen. Na de opschaling zijn er zeven hogere windturbines terugkomen voor de twaalf turbines die er eerst stonden.

Het vermogen van dit windpark is na de opschaling 32.4 MW en daarmee wekken ze per jaar ca. 87.500 MWh op. Genoeg schone energie voor zo’n 35.000 huishoudens. Deltawind werkt in dit project samen met Promill BV.

Uit de krant

Uit de krant