Afbeelding

Foto van vroeger

Algemeen 570 keer gelezen

Aan de Oostdijk in Middelharnis woonden wij toen de Watersnoodramp kwam. Het water kwam tot onder aan de deur die op de foto te zien is. Vreemd gezicht als je de deur open deed keek je zo het water in.. We woonden eerst aan de overkant in het slopje dat naar de Waterweg liep en daar ben ik ook geboren. Op die huizen van het slopje waren bordjes gespijkerd met ‘Onbewoonbaar Verklaarde Woning’

Aan die Oostdijk woonde ook veel familie. Een stuk verderop in de richting van Stad a/h Haringvliet, woonde mijn tante Pietje, getrouwd met de fotograaf Dirk Horseling. Hij stierf jong en liet mijn tante in armoe achter met twee zonen. De andere kant op naar de Voorstraat woonde mijn ook Koos van Assen met mijn tante Aa met één zoon. Ondertussen is alles afgebroken, het slopje (waat ik trouwens nergens een foto van kan vinden en ook de Oostdijk, waar ik het wel prettig vond. Aan de overkand ( ook gesloopt) was een taxibedrijf dat volgens mij van Gerrit Verhulst was. Toen in 1952 Koning George V! van Engeland overleed en iedereen het daar over had, heb ik de tuin met enig ceremonieel de Engelse koning begraven. Ik weet er niet veel meer van, maar binnen de familie is het altijd een verhaal gebleven. In die tuin had ik ook een zandbak.Aangezien een ouder broertje,dat ook Leo heette maar acht dagen leefde, liet moeder me niet naar de kleuterschool gaan. Ze moest de hele dag op me kunnen letten. Dus die zandbak was mijn voornaamste bron van ontspanning. Ik maakte daar daar hele bouwwerken met een techniek die ik ‘cementen’ noemde. Als het zand te droog was gebruikte ik mijn natuurijke lichaamssappen ebn plasteik er overheen. Aan mijn scheppingen zat soms dus wel een luchtje. Toen ook de huizen aan de Oostdijk gesloopt werden, verhuisden we naar de nieuwbous van de Prins Bernardlaan die toen nog maar uit twee huizenblokken bestond. Nu is het een enorm complex huizen geworden.
Wie de foto van deze week digitaal wil ontvangen kan een mail sturennaar leoblok@kpnmail.nl en wij zorgen voor de rest..

Uit de krant

Uit de krant